2-krát skvelé recepty na spracovanie moruše

biele moruše Zdroj foto: Pixabay.com

predchádzajúcich článkoch sme si povedali, aké prospešné je pre nás toto ovocie. Čo sa z morúš dá pripraviť a ako ich konzervovať na zimu? Zistili sme pre vás dva recepty.

Vedeli ste, že moruše sa dajú zavariť s cukrom? Alebo sa z nich dá prichystať chutný mušt?  V nasledujúcich receptoch sa dozviete ako.

Moruše v cukre

Budeme potrebovať:

3 kg bielych alebo červených moruší, 600 g jemného kryštálového alebo práškového cukru, voda

Postup:

Očistené moruše umyjeme, striedavo s cukrom uložíme do pripravených pohárov a zalejeme studenou vodou. Naplnené poháre dobre uzavrieme, vložíme do zaváracieho hrnca s dierkovanou vložkou a sterilizujeme 10 minút od bodu varu alebo 20 minút pri teplote 80 °C. Necháme vychladnúť v hrnci, potom vyberieme a odložíme.

3 tipy, ako používať zdravé sladidlo zo stévie

Morušový mušt

Budeme potrebovať:

Zrelé červené alebo biele moruše. Na jeden liter morušovej šťavy 2 g kyseliny citrónovej.

Postup:

Zrelé, čerstvé moruše umyjeme pod tečúcou vodou a vylisujeme. Získanú šťavu necháme postáť, aby sa usadil kal, a čistú opatrne stočíme gumovou hadičkou alebo precedíme cez šatku.

Pridáme kyselinu citrónovú a hneď naplníme do čistých fliaš, ktoré dobre uzavrieme. Vložíme do zaváracieho hrnca s dierkovanou vložkou a sterilizujeme v pare 8 minút pri teplote 80 °C alebo od bodu varu 5 minút. Vychladnuté vyberieme z hrnca a uložíme na chladné, suché a tmavé miesto.

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close