Bylinková soľ s rozmarínom a limetkou

Bylinková soľ s rozmarínom a limetkou Zdroj foto: Depositphotos

Bylinková soľ s rozmarínom je skvelý spôsob, ako dodať chuť a vôňu byliniek z vašej záhrady do pripravovaných jedál.

Pomocou bylinkovej soli sa výborne dajú dochutiť zeleninové jedlá, omáčky či mäsové špeciality. Najmä bylinková soľ s rozmarínom je vďaka výraznej vôni priam kulinárskym zážitkom. Nasledujúci recept umožní uchovať zdravie z byliniek aj počas zimných mesiacov.

Rozmarínové mydlo s citrónom, zistite skvelý recept

Na bylinkovú soľ s rozmarínom a limetkou budete potrebovať

Ingrediencie

4 šálky hrubej morskej soli
4 šálky čerstvých listov rozmarínu
4 veľké limetky

bylinková soľ s limetkou a rozmarínom
Zdroj foto: Depositphotos
bylinková soľ s limetkou a rozmarínom
Zdroj foto: Depositphotos

Postup, ako na to

Na tento recept sú najideálnejšie čerstvé bylinky nazbierané zo záhrady, ktoré je najlepšie do týždňa použiť na prípravu bylinkovej soli. Sušené bylinky nemajú esenciálne oleje a arómu, ktoré robia túto soľ niečím výnimočným.

Zo stoniek rozmarínu odstráňte listy. Na bylinkovú soľ sú totiž drevnaté stonky nevhodné, preto treba použiť iba zelené listy. Stonku uchopte za vrcholec dvoma prstami a druhou rukou podržte vrchnú časť vetvičky rozmarínu. Potiahnite vetvu, a tak jednoducho zbavíte stonku lístočkov, ktoré použijete v recepte.

Listy pridajte do výkonného kuchynského robota alebo ich nakrájajte ručne najemno. Potom do mixéra pridajte hrubú morskú soľ a kôru zo štyroch limetiek. Nechajte mixér bežať a rozdrvte soľ na požadovanú štruktúru. Soľ, limetku a rozmarín nechajte ešte týždeň lúhovať a potom bylinkovú soľ nasypte do uzatvárateľných zaváracích pohárov.

Bylinkovú soľ s rozmarínom a limetkou je vhodné pri použití naberať lyžičkou a nie prstami, aby ste produkt neznehodnotili.