Tipy na krásne jesenné vence z rastlín, časť I.

tipy na krásne jesenné vence Zdroj foto: https://gardentherapy.ca/wp-content/uploads/2017/09/bleached-pinecone-wreath-rustic-ribbon.jpg

Hľadáte originálne dekorácie na dvere či bránu domu či chaty? Máme pre vás tipy na krásne jesenné vence.

Tipy na krásne jesenné vence z rastlín

Vence na dvere vedia príjemne zútulniť naše obydlia alebo chaty. Práve jeseň je najlepším obdobím, pretože nám prináša dostatok materiálu na ich výrobu. Medze sa fantázii príliš nekladú, takže máme pre vás niekoľko pekných inšpirácií.

Veniec z bielených šišiek

Zozbierajte kopu šišiek a vybielte ich, aby ste vytvorili tento rustikálny, ale moderný veniec. Šišky vybielite tak, že zmiešate bielidlo s vodou v pomere 1:2 a necháte namočené 24 hodín. Aby šišky boli ponorené v bieliacom roztoku, treba ich niečim zaťažiť. Napríklad kameňom. Potom šišky vyberte pomocou rukavíc a nechajte vysušiť. Môžete to urobiť aj s neošetrenými šiškami, ale ak chcete jemnejší vzhľad venca, docielite to práve bielenými šiškami.

Ako si vytvoriť potpourri doma, časť II.

Veniec zo šípok alebo iných jesenných bobúľ

Na výrobu tohto venca budete potrebovať penový základ, sušené kvety, sušené šípky, hloh alebo iné bobule (treba na nich ponechať kúsok stonky), ktoré nazbierate počas prechádzky  prírodou či na svojej záhrade. Stačí zakryť formu  šípkami a plodmi hlohu tak, že ich stopky vopcháte do peny, a voilá!

tipy na krásne jesenné vence
Zdroj foto: https://gardentherapy.ca/.jpg

… alebo si vyrobte mini šípkový veniec tak, že šípky navlečiete na drôt vytvarovaný do kruhu a zaveste ho stužku.