Relaxačné obklady na oči: Doprajte svojmu zraku úľavu

relaxačné obklady na oči Zdroj foto: Pixabay

Relaxačné obklady na oči skvelým spôsobom uľavia unavenému zraku a podporia kvalitný spánok.

Stres stojí za mnohými ochoreniami a zdravotnými komplikáciami ako napríklad bolesti hlavy, nespavosť či mnoho civilizačných chorôb. Uľaviť vám od náročného pracovného dňa pomôžu aj relaxačné obklady na oči.

Urobte si bylinkové vankúše snov pre lepší spánok

Ako vyrobiť relaxačné vankúše na oči.

Vankúšiky na oči predstavujú veľmi príjemný nástroj na relaxáciu. Keďže sú okrem byliniek plnené aj predmetom, ktorý vytvára záťaž ( napríklad ľanové semienka, zrnká kukurice, fazuľu a podobne) vytvárajú okrem vône  aj príjemný tlak na oči. Ak cvičíte jogu, môžete ich použiť na záver cvičenia pri meditačnej polohe na chrbte.

Na relaxačné vankúšiky na oči budeme potrebovať:

Materiál:
– ľan alebo látka z prírodnej tkaniny s rozmermi 25 x 25
– Jedna šálka sušenej kukurice alebo fazule
– Jedna kopcovitá polievková lyžica sušenej levandule
– Šijací stroj alebo ihla a niť.

Postup:

Látku v tvare štvorca preložte na polovicu tak, aby vrchná strana bola vo vnútri. Bočné pozdĺžne strany obdĺžnika zošite. Otočte pravú stranu von, preložte konce látky ( jeden centimeter) a vyžehlite. Zošite spolu obe strany látky do polovice.
Naplňte vrecko jednou výdatnou šálkou kukurice a 1 kopcovitou lyžicou sušenej levandule. Upravte množstvá podľa svojho osobného vkusu.
Zatlačte všetku náplň smerom ku koncu vrecka a pripnite ju zhruba do polovice, aby ste zabránili presúvaniu sa vnútornej náplne k otvorenému koncu. Otvor zavrite a zošite dokopy.

Lúčne kvety z našich záhrad. Prečo sú pre nás užitočné?

Ako relaxačný vankúš na oči funguje?

Tvar a váha vankúša sa na vašej tvári vyformuje a vytvára tmu a jemný tlak.  Kukurica vo vnútri mu dodáva váhu a umožňuje dokonalé prispôsobenie sa vašej tvári, takže jemne a pohodlne tlačí na akupresúrne body, ktoré pomáhajú zmierňovať bolesť a znižovať stres. Máme veľmi napäté svaly na tvári bez toho, aby sme si to uvedomovali, najmä keď sme v strese, a váha týchto vankúšov na oči pomáha toto napätie znižovať.

Navyše sušená levanduľa a levanduľový éterický olej ponúkajú aromaterapiu, ktorá podporuje relaxáciu. Levanduľa je jednou z najčastejšie používaných vôní na zmiernenie napätia a stresu.