Medovníkové chalúpky: Úžasné nápady, ktoré stoja za to

medovníkové chalúpky Zdroj foto: https://morningchores.com/wp-content/uploads/2017/12/SpGBHoHh26267-3.jpg

Medovníkové chalúpky sú krásnou vianočnou dekoráciou. Prinášame vám nápady, ako všakovak sa dajú vytvoriť. 

 

Adventný veniec, perníčky či medovníkové chalúpky. Typické dekorácie na Vianoce, ktoré dotvárajú čarovnú atmosféru. Ak ste sa tento rok rozhodli urobiť svoj vlastný medovníkový domček, máme pre vás niekoľko zaujímavých nápadov.

Medovníkový betlehem

Netrúfate si na náročné medovníkové stavby? Tak vyskúšajte medovníkový betlehem. Vyrába sa oveľa jednoduchšie ako medovníková chalúpka.  Postačia vám naň 4 väčšie medovníky obdĺžnikového tvaru a jeden päťuholník na zadnú stenu. Postavičky sa dajú vykrojiť formičkami a ozdobiť bielkovou polevou.

medovníkové chalúpky
Zdroj foto: https://morningchores.com/wp-content/uploads/2017/12/IMG_G043.jpg

Perníkový zrub

Čo tak namiesto medovníkovej chalúpky urobiť medovníkový zrub? Táto vianočná dekorácia sa hodí najmä na vašu chatu. Plod a parohy môžete urobiť z tyčiniek a praclíkov. Z tyčiniek sa dá vyrobiť aj imitácia dreveného obkladu. A dym vychádzajúci z komína vytvoríte zas z chumáča vaty. 

zrub
Zdroj foto: https://morningchores.com/wp-content/uploads/2017/12/097.jpg
Tipy na krásne jesenné vence z rastlín, časť I.

Perníková chalúpka v snehovej guli

Ak hľadáte celkom nový nápad, vyskúšajte umiestniť perníkovú chalúpku do snehovej gule. Sneh, ktorý vytvoríte z kokosových hoblín, vyzerá naozaj autenticky. Vrch na perníkovú chalúpku môžete použiť zo skleneného krytu na koláče.

medovník, chalupka
Zdroj foto: https://morningchores.com/wp-content/uploads/2017/12/Gingerbread-house-snow-globes3…jpeg

Kamenná medovníková chalúpka

Ďalším originálnym vianočným nápadom je medovníková chalúpka obložená kamienkami. Tie môžete vytvoriť z cukríkov, z karamelových hrudiek alebo aj z lentiliek. Fantázii sa predsa medze nekladú.

perníková chalúpka
Zdroj foto: https://morningchores.com/wp-content/uploads/2017/12/gingerbread-house-wp-600×600.jpg

Medovníková chalúpka s krásnymi oknami

Tento medovníkový domček vyniká krásnymi oknami, ktoré vytvoríte zo želatínových cukríkov. Želatínové cukríky rôznych farieb natrháte na kúsky, nasypete ich do upečených hotových medovníkových dielov z oknami a na chvíľu vložíte do vyhriatej rúry, kým sa neroztopia.

chalúpka
Zdroj foto: https://morningchores.com/wp-content/uploads/2017/12/GiWiFe_42438-2.jpg

Medovníková chalúpka posypaná drobnými cukríkmi

Krásnu dekoráciu vytvoríte aj, keď jednotlivé perníkové časti chalúpky polejete čokoládovou polevou a ešte kým nezatuhne, nahusto posypete drobnými cukríkmi určenými na zdobenie tort. Okná a dvere potom urobíte pomocou polevy z bielkov.