Záhrady z kvetov: 6 nádherných nápadov, II. časť

Záhrady z kvetov Zdroj foto: Unsplash

Aký kvetinový záhon máte vy? Rôzne druhy rastlín sú prísľubom rozmanitej záhrady z kvetov.

Dnes si povieme o ďalších nádherných nápadoch, ako vytvoriť záhradu z kvetov. Čo leží na konci cieľa vytvoriť kvetinovú záhradu? Je to miesto, kde sa máte cítiť dobre a plný radosti. Záhrada, ktorá zahalí vaše tajomstvá do kvetov.

4. Divoká kvetinová záhrada

Aké kvety si predstavujete pod divokou kvetinovou záhradou? Divoké kvety znamenajú kvety, ktoré rastú vo voľnej prírode bez ľudského pričinenia. Každý región má vlastné divoké kvety, ktoré sú v súlade s klimatickými podmienkami. Ak chcete vedieť, ktoré sú typické pre váš región, a ktorým sa bude u vás dariť, skúste zájsť na jar na najbližšiu lúku a spravte si prehľad o kvetoch, ktoré pestovať. Do divokej záhrady môžete zahrnúť akékoľvek kvety podľa ľubovôle. Vyskúšajte margaréty, nezábudky, divoký mak, klinčeky alebo rôzne hybridné kvety.

Kvetinové záhrady: 6 nádherných nápadov I. časť

5. Záhrada ťahavých kvetov

Pestujete radi ruže? Čo tak zasadiť popínavé odrody? Ruže nemusíte sadiť len ako kríky. Ak máte na svojej záhrade nevyužité kovové mreže alebo drevený altánok, môžete ich vysadiť blízko nich. Ruže sa dokážu obtočiť okolo materiálu, ktorý im poskytnete. A nemusia to byť len ruže. Ak ste vždy túžili mať vlastný vinič, môžete si ho zaobstarať. V žiadnej záhrade by nemal chýbať domáci vinič.

6. Dažďové záhrady

Keď plánujete vytvoriť močarinu alebo dažďovú  záhradu, dbajte na výber rastlín. Zvoľte rastliny, ktoré milujú slnko a mokrú pôdu. Táto kombinácia vám zaručí, že kvetom sa v pôde bude dariť. V dažďovej záhrade či v močarisku sa bude dariť týmto kvitnúcim rastlinám: kosatcu sibírskemu, čarodejke žltej, veronike potočnej, prvosienke primula a záružliu močiarnemu. Ak chcete pridať do svojej bažinatej záhrady niečo neobvyklé a pritom zábavné, môžete si vysadiť mäsožravú saracéniu.

Ak sa v močiarnej záhrade nachádza stojatá voda, nemajte zbytočné obavy. Je to dobré znamenie, ktoré hovorí, že vaša dažďová záhrada je zdravá.