Ako vypestovať Aloe distans

aloe vera distans

Rúrkovité kvety aloe distans rozžiaria skalky v záhradách.

Sukulent Aloe distans je odroda aloe, ktorá rastie nízko a býva vždyzelená. Voskovité listy Aloe distans sú do tvaru trojuholníkov s ostrými zubami na povrchu. Toto lístie sa môže v závislosti od svetla meniť z modrozeleného na ružový až fialový odtieň. 

Pestovanie Aloe distans

Najdôležitejšou zložkou pri pestovaní kaktusov je zabezpečiť kvalitnú starostlivosť. To znamená zbytočne neprelievať. Ak je pôda dostatočne suchá, priepustná a má dostatok slnečného žiarenia, kaktusu sa bude dobre dariť.

Aloe distans je známa vďaka škále farieb, ktoré cez leto ponúka. V záhrade sa bude miesiť odtieň žltej, červenej alebo oranžovej. Aloe má rúrkovité kvety, ktoré slúžia ako perfektná dekorácia do netradičnej záhrady a pritom priláka opeľovače.

Zázračné aloe vera: Účinky, pestovanie a jeho použitie, časť I.

Výhody Aloe distans

Výhodou pestovania tohto druhu aloe spočíva v jeho nenáročnosti na údržbu. Rastlina je odolná voči väčšine chorôb. Tento druh kaktusu môžete pestovať v skalkách a je možné ho zmiešať s inými druhmi sukulentov, ktoré sú rovnako odolné voči suchu.

 

Zalievanie

Aloe, rovnako ako iné druhy kaktusov, neznesú stojatú vodu. Preto si treba dať pozor na zalievanie, aby sa u nich neobjavila koreňová hniloba. Tento druh kaktusu nepatrí medzi rýchlo rastúce kvety. Preto by ste ich mali presádzať iba vtedy, ak sú príliš rozrastené. Ak je aloe v pokojom prostredí, jej zalievanie by malo byť veľmi striedme. Raz za pár mesiacov býva niekedy viac ako dosť.

Svetlo

Dostatok svetla je pre tento druh kaktusu veľmi dôležitý. Tým, že aloe pochádza z prímorských krajín, obľubuje suché prostredie. Aloe musí byť posadená tak, aby mala dostatočný prísun slnečného žiarenia. Môže prežiť aj v polotieni, ale svetlé podmienky umožnia listom ostať farebnejšie a zaujímavejšie. Nedostatok prísunu svetla má za následok belšie zuby na listoch kaktusu. Ak majú plné slnko, zuby sú žiarivo žlté a naberajú bronzový až fialový odtieň.