Ako skrášliť baliaci papier na kvety

ako skrášliť baliaci papier na kvety Zdroj foto: Pixabay

Zabaľte kyticu kvetov originálnym spôsobom. Nižšie nájde tipy, ako skrášliť darčekový baliaci papier.

Ako skrášliť baliaci papier na kvety, ktorý si vyrobíte doma? Určite každý z nás pozná moment, keď sa niekam ponáhľa a potrebuje narýchlo zabaliť kvety, ktoré nesie na návštevu. Ak nemôžete doma nájsť žiadny darčekový papier, do ktorého by ste kyticu zabalili, a obchody sú kvôli COVIDU-19 zavreté, môžete vyskúšať náš tip. Darčekový papier vyrobený od srdca poteší viac ako kupovaný v kvetinárstve.

Akého snehuliaka postaviť na záhrade?

Budete potrebovať

– jednofarebný papier
– korok od vína
– malý ostrý nôž alebo nôž na koberce
– fixku
– farby

Postup

Zoberte si do rúk korok od vína a fixkou naň nakreslite vzor, ktorý budete vyrezávať. Nezáleží na farbe fixky, ktorú vyberiete. Zvoľte si vzor, ktorý sa vám najviac páči, napríklad kvetina, hviezda alebo srdce. Následne malým kuchynským nožom, alebo nožom na koberce orežte minimálne 1 cm od vrchu tvar, ktorý ste na korku predkreslili. Môžete si prichystať viac druhov korkov a mať na papieri rozličné tvary.

Medzitým si nachystajte baliaci papier, na ktorý budete otláčať pečiatky z vyrobeného korku.

Potom si prichystajte farby, ktoré budete pretláčať cez korok na baliaci papier. Papier by nemal byť z lesklého papieru, inak sa farba pečiatky ľahko zotrie a nevydrží. Farby si vyberte podľa nálady a dostupnosti domácnosti. Či už to budú farby na pečiatky, vodové farby alebo nejaké iné. Zoberte vyrezaný korok a namočte ho do farby. Následne korok odtlačte na baliacom papieri. Vytvorte si na darčekovom papieri toľko vzorovaných pečiatok, koľko vám kreativita dovolí.

Nechajte na pár minút farby zaschnúť a následne do papiera zabaľte prichystané kvety.

Tipy na záver

Pečiatkové korky nevyhadzujte. Nikdy neviete, kedy sa vám môžu zísť. Ak budete vyrábať nejaký darček, napríklad k narodeninám, môže sa vám vyrezaný korok ešte zísť a použijete ho aj na iné účely.