Ako pripraviť olej z medvedieho cesnaku

ako pripraviť olej z medvedieho cesnkau Zdroj foto: Pixabay

Z medvedieho cesnaku sa dá zhotoviť množstvo zdravých jedál. Dnes sa dozviete, ako pripraviť olej z tejto zdravej rastliny.

Ako pripraviť olej z medvedieho cesnaku

Olej z medvedieho cesnaku je zaujímavý spôsob, ako dodať receptom špecifickú chuť. Pridanie medvedieho cesnaku do oleja znamená, že túto jedinečnú príchuť môžete zakomponovať do rôznych druhov jedál, od šalátových dresingov až po omáčky. Po príprave je možné olej uchovávať v chladničke až týždeň.

Na olej z medvedieho cesnaku budete potrebovať:

200 ml olivového oleja
200 g listov medvedieho cesnaku

Postup, ako pripraviť olej z medvedieho cesnaku

1. Medvedí cesnak umyte a jednu minútu blanšírujte vo vriacej vode. Opláchnite ho potom pod tečúcou studenou vodou. Na prípravu tohto receptu budete potrebovať rovnaké množstvo medvedieho cesnaku a oleja.
2. Listy nahrubo nasekajte a pridajte do mixéra.
3. Zo začiatku mixujte najskôr pri nízkej rýchlosti, potom postupne pridávajte olej rovnomerným prúdom, kým je mixér v chode. Pokračujte, kým nedosiahnete jasne zelenú tekutinu.
4. Olej ešte preceďte cez jemné sito a potom ochlaďte.

Cibuľa a zaujímavé fakty, ktoré ste o nej nevedeli

Použitie oleja z medvedieho cesnaku

Olejom je možné pokvapkať šaláty, pretrieť ním mäsom pred varením alebo vmiešať do dresingov, omáčok, polievok či iných jedál.

Prečo pridať medvedí cesnak do svojho jedálnička?

Medvedí cesnak je prírodné antibiotikum, posilňuje imunitu, prečisťuje organizmus, znižuje krvný tlak, zlepšuje dýchanie tým, že čistí zahlienené pľúca a pomáha aj pri črevných parazitoch.