3-krát recept na sterilizované fazuľové struky

Fazuľové struky www.nasazahradka.sk

Patríte k milovníkom strukovej fazuľky? Ak vám práve dozrieva v záhrade, takto ju môžete spracovať, aby ste sa z nej mohli tešiť aj počas zimných mesiacov.  

Jedlá pripravované z fazuľkových strukov sú nielen chutné ale aj zdravé. Ak sa chcete tešiť z týchto dobrôt i počas zimy, vyskúšajte nasledujúce spôsoby, ako sterilizovať zelenú fazuľku.

Recept na sterilizované fazuľové struky I.

Budeme potrebovať mladé fazuľové struky, 1 l vody, 30 g soli.

Postup:

Mladé fazuľové struky očistíme, umyjeme, pokrájame na malé šikmé kúsky, vhodíme do vriacej vody a povaríme 5 minút. Potom vyberieme, dáme do pripravených pohárov a vychladnuté zalejeme slaným roztokom. Poháre dobre uzavrieme, vložíme do hrnca s dierkovanou vložkou a od bodu varu sterilizujeme 25 minút. Vyberieme z hrnca a odložíme do chladnej miestnosti.

Recept na fazuľové struky II.

Budeme potrebovať fazuľové struky, 20 g soli, 1 l vody, 2,5 dl 8 % octu.

Postup:

Mladé fazuľové struky očistíme, dobre umyjeme, pokrájame na malé kúsky a uvaríme do polomäkka. Vodu, soľ a ocot necháme zovrieť. Uvarené fazuľové struky uložíme do pohárov a zalejeme vychladnutým roztokom. Poháre dobre uzavrieme, poukladáme do hrnca a od bodu varu sterilizujeme 20 minút. Vyberieme z hrnca a vychladnuté odložíme.

Recept na fazuľové struky s chrenom III.

Budeme potrebovať mladé fazuľové struky, kúsok chrenu, trocha kôprovej vňate, 1 l vody, 20 g kryštálového cukru, 20 g soli, 2 dl octu, 1 bobkový list, niekoľko zrniek čierneho korenia.

Postup:

Mladé fazuľové struky očistíme, umyjeme a trocha povaríme. Vychladnuté celé struky poukladáme do pohárov a poprekladáme očisteným chrenom a kôprom. Vodu, soľ, ocot, bobkový list a celé čierne korenie dáme zovrieť a vychladnutým roztokom zalejeme fazuľové struky. Poháre dobre uzavrieme, vložíme do hrnca s dierkovanou vložkou a od bodu varu sterilizujeme 30 minút. Vyberieme z hrnca a odložíme do chladnej miestnosti.