Konzervujte na zimu: Strúhaná zelenina v soli

Nakladaná zelenina v soli Nakladaná zelenina v soli môže byť spôsobom, ako konzervovať úrodu. Zdroj foto: Pixabay

Ak si chcete uchovať úrodu zo záhradky aj počas zimných mesiacov, poradíme vám recept.

Záhrada v lete a aj počas jesene je plná zeleniny. Avšak neplatí to počas zimných mesiacov. Vtedy je aj tak potrebné nakoniec nakúpiť v obchode. No nemusí to byť vždy pravda. Existuje mnoho receptov, ktoré uchovajú úrodu  z vašej záhradky čo najdlhšie. Tu je jeden z nich.

Strúhaná zelenina v soli

Budeme potrebovať:

250 g mrkvy, 250 g petržlenu, 250 g zeleru, 250 g červenej papriky, 250 g kapusty,  250 g karfiolu, 250 g póru, 250 g cibule, 30 g soli.

Zelenina
Zdroj foto: www.pixabay.com

Postup:

Dobre umytú čerstvú zeleninu očistíme, postrúhame na rezance, pridáme soľ a dobre premiešame. Premiešanú zeleninu silno natlačíme do pripravených pohárov, povrch posypeme malou vrstvou soli, uzavrieme a odložíme do chladnej miestnosti.

Mrkva
Zdroj foto: www.pixabay.com