Chcete domácu kaviareň? Tu sú nápady

Inšpirácie na domácu kaviareň Zdroj foto: www.stylemotivation.com

Vytvorte si na vašej chate, byte alebo dome malý útulný kútik, ktorý si zamilujete. A niekedy postačí len maličkosť na vytvorenie dokonalej oázy. Ak chcete domácu kaviareň, môžete vyskúšať tieto nápady.

Ani vy si bez kávy neviete predstaviť deň? Ak áno, máme pre vás skvelé inšpirácie na vytvorenie malej domácej kaviarne, v ktorej sa budete cítiť útulne nielen vy ale aj vaši hostia. Nám sa páči najmä č. 8. a vám? Ak chcete domácu kaviareň, môžete vyskúšať tieto nápady.

Piť či nepiť kávu každý deň?

Vedeli ste, že vďaka nápoji z lahodnej kávy môžete žiť dlhšie a spokojnejšie? Znie to neuveriteľne? Podľa vedcov je to tak. Káva obsahuje okrem kofeínu aj množstvo antioxidantov, ktoré prispievajú k účinnému boju s voľnými radikálmi. V konečnom dôsledku majú ľudia konzumujúci kávu menšie riziko chorôb ako Parkinsonova choroba, Diabetes II. typu či infarkt. Na druhej strane kávičkári si pri rituáli pitia kávy zvykli osvojiť zlé návyky, ako napríklad „cigaretka ku káve“, pitie alkoholu a konzumácia červeného mäsa v nadmernej miere.

Možno ste to o káve nevedeli, ale tento obľúbený nápoj prospieva tiež k zdravšej pečeni. Potvrdzujú to niektoré výskumy, ktoré uvádzajú, že spotrebitelia kávy majú až o 80% menšie riziko cirhózy pečene, stavu vyplývajúceho z viacerých chorôb ohrozujúcich pečeň.