Čo sa deje s vašim telom, ak budete konzumovať 2 vajcia denne?

Čo sa deje s vašim telom, ak budete konzumovať 2 vajcia denne? Zdroj foto: Pixabay.com

Existuje 8 prekvapivých účinkov na váš organizmus a jeho zdravie, ktoré môžu mať na svedomí práve často zatracované vajíčka. Čo sa deje s vašim telom po ich konzumácii? 

Patríte k chovateľom sliepok alebo si neviete predstaviť váš jedálniček bez slepačích vajec? Máme pre vás dobré správy. Ak vás zaujíma, čo sa deje s vašim telom po pravidelnej konzumácii tohto živočíšneho produktu, čítajte ďalej.

Vitamín D pomáha absorbovať vápnik

Ak ponúknete niekomu, aby sa rozhodol medzi pitím lyžice rybieho oleja alebo jedením uvarených vajec, väčšina si zvolí druhú možnosť. Prečo práve tieto dve varianty? Pretože hladina vitamínu D je v oboch prípadoch rovnaká. Vitamín D je pre naše telo prospešný a pomáha mu lepšie absorbovať vápnik a tým posilniť naše zuby a kosti.

Spomaľujú starnutie

Výskum holandských vedcov ukázal, že 87% žien vo veku od 35 do 40 rokov, ktoré konzumovali pravidelne vajcia, mali lepšiu kvalitu pokožky a menej vrások.

Hrach a jeho skvelé účinky na naše zdravie. Poznáte ich všetky?

Luteín posilňuje zrak

Nový výskum ukazuje, že kuracie vajcia sú bohaté na luteín, ktorý zlepšuje náš zrak. Ak ho máme nedostatok, dochádza k hromadeniu deštruktívnych zmien v očných tkanivách a k trvalému zhoršeniu zraku.

Komplex vitamínov B chráni pečeň, vlasy a pokožku

Vitamín B12, biotín a stráviteľné výživné proteíny posilňujú vlasy a pokožku. Fosfolipidy nachádzajúce sa v slepačích vajciach uľahčujú elimináciu toxínov z pečene.

Znižujú riziko kardiovaskulárnych ochorení

Bez ohľadu na predchádzajúce názory, nový výskum dokazuje, že cholesterol z vajec je vyvážený zlúčeninami podobnými lecitínu, takže nie je škodlivý pre naše zdravie. Vajcia obsahujú tiež omega-3 kyseliny, ktoré znižujú hladiny triglyceridov, čo znižuje riziko kardiovaskulárnych ochorení.

Vajcia sú skvelé počas tehotenstva

Vajcia obsahujú 7,0 mg vitamínu B, ktorý umožňuje tvorbu pohlavných hormónov; vitamín B9 je tiež známy ako kyselina listová. Umožňuje tvorbu červených krviniek a nervovej trubice plodu a znižuje riziko mentálnej retardácie u detí, čo je dôvod, prečo je naozaj nevyhnutný pre ženy, ktoré chcú otehotnieť alebo čakajú dieťa.

Znižujú riziko rakoviny

Cholín je veľmi dôležitý pre mozog a tiež znižuje riziko rakoviny. Výsledok štúdie o ženách, ktorých denná strava počas dospievania zahŕňala vajcia, znížil riziko vzniku rakoviny prsníka o 18%.

Pomáhajú pri chudnutí

Vedci z USA dospeli k záveru, že ak kombinujete nízkokalorickú diétu s kuracími vajciami na raňajky, schudnete dvakrát rýchlejšie. Tieto raňajky vás totiž zasýtia nadlho a umožňujú vám jesť menej.

Zdroj: www.healthy-sporty-beautiful.com