Chutný recept na jahody vo vlastnej šťave

Chutný recept na jahody vo vlastnej šťave Zdroj foto: Naša záhradka.sk

Toto chutné ovocie práve dozrieva. Prinášame vám prvý z receptov, ktorý sa oplatí vyskúšať. Čo tak pripraviť si chutný recept na jahody vo vlastnej šťave. 

Skrývajú v sebe množstvo vitamínov a sú obľúbeným ovocím mnohých záhradkárov. Ak máte tento rok bohatú úrodu, poradíme vám niekoľko možností, ako ich spracovať. Tu je prvá z nich – chutný recept na jahody vo vlastnej šťave.

jahody vo vlastnej šťave
Zdroj foto: naša záhradka.sk

Jahody vo vlastnej šťave

Budeme potrebovať:

650 g záhradných jahôd, 150 g kryštálového cukru

Postup:

Rýchlo umyté a očistené záhradné jahody poukladáme do pohára tak, že ich popresýpame cukrom. Pohár dobre uzavrieme, dáme do hrnca s dierkovanou vložkou a sterilizujeme 5 minút od bodu varu alebo 30 minút pri teplote 80 °C. Vysterilizované necháme v hrnci vychladnúť, potom vyberieme a odložíme. Dobrú chuť.

A určite veľmi dobre viete, že jahody sú nielen veľmi chutné, ale aj zdravé. Pomáhajú srdcovo-cievnemu systému. Zvyšujú krátkodobú pamäť. Spaľujú tuk. Podporujú zdravie a kvalitu kostí a regeneráciu organizmu. Zabezpečujú zdravé a kvalitné vlasy, pleť a pevné nechty. Stabilizujú hladinu cukru v krvi. Chránia pred civilizačnými ochoreniami, rakovinou. Pomáhajú detoxikovať organizmus.

A vedeli ste, že v 13. storočí boli vo Francúzsku podávané novomanželom v polievke ako afrodiziakum?