Paradajky v kvetináči: Postup, ako vypestovať vlastné

Ako vypestovať vlastné paradajky v kvetináči Zdroj foto: YouTube

Vedeli ste, že paradajky v kvetináči sa dajú pestovať takýmto jednoduchým spôsobom? Naučíme vás to.

Ako pestovať paradajky v kvetináči? Dá sa to celkom jednoduchým spôsobom. Neveríte? Presvedčte sa na vlastné oči v nasledujúcom videu.

Budete na to potrebovať väčší kvetináč. Hrubší mulč, vhodný substrát, dobre prezreté paradajky, nôž, záhradkárske náradie a samozrejme vodu.

Prečo pestovať paradajky?

Paradajky obsahujú veľké množstvo vitamínu A a vitamínu C. Tieto vitamíny a beta-karotén sú antioxidanty neutralizujúce škodlivé voľné radikály v krvi, ktoré sú veľmi nebezpečné, lebo poškodzujú bunky v organizme. Pamätajte, že čím červenšiu paradajku jete, tým viac beta-karoténu obsahuje. Avšak varenie ničí vitamín C, takže v tomto prípade je lepšie jesť paradajky surové.

Paradajky by si mali vysadiť tiež cukrovkári. Majú totiž bohatý obsah cenného minerálu známeho ako chróm. Ten účinne pomáha diabetikom udržať ich hladinu cukru v krvi pod lepšou kontrolou.

Paradajky tiež zlepšujú zdravie nášho najdôležitejšieho orgánu, a to nášho srdca. A to najmä vďaka vitamínu B a obsahu draslíka. Ten sa účinne podieľa pri znižovaní hladiny cholesterolu a na zníženie krvného tlaku. Preto zahrnutím paradajky do svojho pravidelného jedálnička môžete účinne predchádzať infarktu, mŕtvici, rovnako ako mnohým ďalších problémom súvisiacim so srdcom, ktoré by mohli ohroziť váš život.

Na záver, vedeli ste, že vaše paradajky môžu zlepšiť aj váš zrak? Áno, je to pravda. Táto zelenina je fantastická pre zlepšenie vášho zraku a zabraňuje rozvoju šeroslepoty.