Táto zelenina z vašej záhrady dokáže zachrániť vaše kĺby

Táto zelenina z vašej záhrady dokáže zachrániť vaše kĺby Zdroj foto: Pexels

Vedeli ste, že liečiť vašu bolesť  kĺbov alebo chrbta môže pomôcť  vaša táto zelenina z vašej záhrady? Čítajte, ktorá.

Bolesť chrbta a kolien býva mnohokrát spôsobená nadmernými usadeninami soli v kĺboch. Ich ukladanie je dlhodobý proces, ktorý zo začiatku nebolí. No po čase sa to môže zmeniť.  Myslite na to už teraz a začnite čistiť svoje kĺby. Nasledujúce recepty zo zeleniny z vašej záhrady pomôžu navyše zmierniť už existujúcu bolesť.

Recept na očistu kĺbov zo zemiakov

Pomôcť zbaviť kĺby od soli môže aj zemiaková voda. Táto metóda dobre čistí kĺby a zmierňuje zápal pri artritíde. Zároveň čistí i črevá.

Zemiaková voda je tekutina, ktorá zostáva po varení zemiakov v hrnci. Len pred varením zemiaky dôkladne opláchnite. Pite túto vodu 3-krát denne: ráno na prázdny žalúdok, uprostred dňa a tesne pred spaním – po dobu 2 týždňov. Potom urobte dvojtýždňovú prestávku, a znova opakujte.

Pohánka hitom luxusnej francúzskej gastronómie

Pri polyartritíde je vhodnejší zemiakový vývar:

1 kg surových zemiakov dobre opláchneme, nakrájame na malé kúsky, varíme 1,5 hodiny. Množstvo vývaru a čas pitia si určite sami.

Recept na očistu kĺbov z čiernej reďkovky

Na očistu kĺbov pomáha aj šťava z tejto zeleniny. Pripravíme si ju nasledujúcim spôsobom. 10 kg čiernej reďkovky opláchnite. Zbavte drobných korienkov a bez šúpania vložte do mlynčeka na mäso. Pomeľte a vytlačte šťavu. Nalejte ju do nádoby, uzatvorte ju a vložte do chladničky.

Šťava by sa mala užívať 3 krát denne, nie viac ako 2 polievkové lyžice naraz. Takže každý deň, až kým nápoj neminiete.

Žerucha: Zabudnutý liek na krv aj obličky sme vypestovali za pár dní

Upozornenie!

Ak trpíte chronickými ochoreniami kĺbov a máte už pokročilé usadeniny soli, táto metóda môže spôsobiť bolestivé pocity. To len naznačuje, že proces čistenia prebieha normálne. Ale ak sa bolesti bojíte, radšej tento spôsob čistenia nerobte.

Počas obdobia zeleninovej očisty by ste mali úplne vylúčiť zo stravy mäso, vajcia, výrobky obsahujúce škrob a vyprážané, mastné potraviny.