7 nečakaných účinkov tohto produktu z jabĺk na našu krásu a zdravie

7 nečakaných účinkov tohto produktu z jabĺk na našu krásu a zdravie Zdroj foto: Pixabay

Chcete vedieť recepty, ktoré vám pomôžu ku kráse a zdraviu? Tak čítajte ďalej. Jablčný ocot skrýva v sebe 7 nečakaných účinkov na krásu a zdravie. 

Jablčný ocot je doslova zázračným prostriedkom, ktorý má naozaj všestranné využitie. Avšak málokto o ňom vie. Poznáte, aké účinky má na našu krásu a zdravie? Tu je 7 nečakaných účinkov, ktoré vás presvedčia.

Odstraňuje bradavice

Ak sa nechcete bradavíc zbavovať chirurgicky, skúste vatový tampón namočiť do jablčného octu, obviazať a nechať pôsobiť cez noc. Po týždni by ste mali uvidieť výsledky. Bradavicu nechajte odpadnúť.

Pomôže uľaviť opuchnutým nohám

Jablčný ocot ocenia najmä tehotné ženy, bežci alebo ženy nosiace topánky na vysokom opätku. Pomáha totiž uľaviť opuchnutým nohám.

Záhrada doma v kuchyni z odpadu?

Ak ste to prehnali s opaľovaním

Vedeli ste, že jablčný ocot môže byť účinný aj pri spálenej pokožke od slnka? Tento produkt z jabĺk zmierni bolesť a zabráni šúpaniu kože.

Jablčný ocot pre krásnu pleť

Niekoľko kvapiek jablčného octu je odpoveďou na suchú pokožku a tiež zabraňuje vyrážkam.

Lieči vaše ústa

Zmiešajte jablčný ocot s vodou. Táto kombinácia dezinfikuje vaše ústa, zničí zubný plak a baktérie, ktoré zapríčiňujú pach z úst.

Pre krásne vlasy

Nečistoty z vlasov dokáže odstrániť účinná kombinácia jablčného octu a sódy bikarbóny. Najskôr v pomere 1:3 zmiešajte sódu bikarbónu s vodou, množstvo závisí od dĺžky vlasov. Nechajte pár minút pôsobiť a zmyte vodou. Potom aplikujte “šampón” z vody a jablčného octu v pomere 1:4. Vaše vlasy budú lesklejšie a hladkejšie a táto kúra pomôže aj pokožke hlavy a rastu vlasov.

Pre vyživenú a pevnú pokožku

Jeden či dva vrchnáčiky jablčného oleja v kúpeli dostanú z tela toxíny a zanechajú vašu pokožku pevnú a vyživenú. Mnohé ženy tiež tvrdia, že mladú pokožku si udržiavajú tým, že tento ocot pijú. Keď sa ním budete natierať, eliminujete výskyt stareckých škvŕn i kŕčových žíl.