10 produktov z vašej záhrady, ktoré môžete zjesť, koľko len chcete

10 produktov z vašej záhrady, ktoré môžete zjesť, koľko len chcete Zdroj foto: Pixabay

Dobré správy pre tých, ktorí sa snažia schudnúť. Tu je 10 produktov, na ktorých si môžete pochutnať bez strachu, že priberiete. 

Existujú potraviny, ktoré môžete zjesť, koľko len chcete. A možno rastú aj vo vašej záhrade. V nasledujúcich riadkoch vám prezradíme, ktoré to sú.

10 produktov z vašej záhrady, ktoré môžete zjesť, koľko len chcete

Paradajky

Paradajky sú plné lykopénu, vitamínov A, C a B2, kyseliny listovej, vlákniny, chrómu a draslíka. Sú prakticky bez kalórií a poskytujú nám rôzne živiny, ktoré sú životne dôležité pre naše zdravie.

Uhorka

Táto zelenina obsahuje takmer rovnaké množstvo vody ako zeler. Čerstvé chrumkavé uhorky majú veľa zdravotných výhod. Väčšinu ich nutričnej hodnoty obsahuje šupka. Ide najmä o  betakarotén, ktorý prospieva vašim očiam.

Čerstvý hrášok

Hrach má veľmi nízky obsah kalórií: šálka hrášku obsahuje okolo 35 kcal. Táto zelenina je bohatá na vlákninu a bielkoviny.

Jahody

Ďalšie nepostrádateľné jedlo pre všetkých, ktorí sa snažia schudnúť. Jahody sú bohaté na draslík a vlákninu a majú protizápalový účinok.

Zeler

Približne 95% zeleru je voda. Tento super zdravý produkt obsahuje 30% dennej potreby vitamínu K. Najlepšie je jesť zeler, keď je čerstvý, pretože stráca väčšinu svojich užitočných vlastností do piatich dní od narezania.

Chcete vlastné jahody? Najlepšie tipy pre ich pestovanie

Karfiol

Karfiol je vynikajúci zdroj vitamínov C a K. Najviac živín má v sebe, ak  je konzumovaný surový.

Černice

Černice sú plné antioxidantov a vitamínu C. Okrem toho majú úžasnú chuť. Ich obsah kalórií  je relatívne nízky.

Melón

Melón uspokojí vašu chuť na sladké bez toho, aby ste sa báli, že priberiete. Obsahuje viac ako polovicu odporúčanej dennej hodnoty vitamínov A a C.

Brokolica

Brokolica je obľúbené jedlo tých, ktorí sa snažia zhodiť kilá navyše. Okrem vitamínov A, C, E a K obsahuje približne 20% dennej potreby vlákniny .

Šalát

Šalát je plný vitamínov A a C, ako aj kyseliny listovej a železa. Neobsahuje takmer žiadne kalórie, takže jeho konzumácia vo veľkom množstve nespôsobí žiadne zvýšenie telesnej hmotnosti.