Vyrobte si jednoduchý a pekný adventný veniec zo šálok

Vyrobte si jednoduchý a pekný adventný veniec zo šálok Zdroj foto: YouTube

Uplynulú nedeľu sa zapaľovala prvá sviečka na adventnom venci. Ak ešte žiadny nemáte, vyrobte si jednoduchý a pekný veniec zo šálok či vetvičiek borovice. 

Vyrobte si jednoduchý a pekný adventný veniec zo šálok

Na zhotovenie tohto jednoduchého ale za to pekného adventného venca budete potrebovať:

  • väčšiu misu na koláče alebo ovocie,
  • papier,
  • vetvičky tuje alebo ihličnanu,
  • štyri šálky,
  • štyri sviečky
  • vianočné ozdoby a dekorácie.
Nemôžete spávať? Pestujte v spálni tieto rastliny

Viac vo videu:

Pekný veniec z perál a vetvičiek borovice

Čo potrebujete
Jeden plochý kruh z polystyrénu na veniec, dostatok zelených vetvičiek borovice na zakrytie hornej časti polystyrénu, zlatá kovová stuha – slúži na pokrytie vonkajšieho okraja polystyrénového kruhu, lepidlo, 3 fialové sviečky, 1 ružová sviečka, 1 biela sviečka.

Aký je postup
Prilepte stuhu na vonkajší okraj kruhu. Zatlačte bielu sviečku do stredu kruhu. Ostatné sviečky rovnomerne zatlačte okolo bielej sviečky smerom k vonkajším okrajom kruhu. (Pre lepšiu stabilitu možno budete chcieť do otvorov na sviečky vložiť trochu lepidla.) Okolo pätice sviečok zatlačte špáradlá, aby zakryli hornú časť polystyrénu.

Voliteľné dekorácie: Povrch obaľte šnúrou umelých perál, pridajte k tomu malé šišky a vetvičky čečiny.

adventný veniec
Zdroj foto: www.eggloentertainment.com

Adventný veniec pre vaše deti

Ak rozmýšľate nad adventným vencom, do ktorého výroby by ste zapojili aj deti, tento nápad je práve pre vás. Umožnite deťom, nech na zelený výkres obkreslia svoje ruky. Potom ruky spoločne s nimi povystrihujte a prilepte na kruh zo zeleného výkresu. Presne tak ako na obrázku. Štyri adventné sviečky zhotovte z roliek z toaletného papiera, ktoré ste predtým vymaľovali ľubovoľnými farbami. Plameň urobte zo žltých servítok, ktoré zastrčíte do rolky tak, aby napodobnili plameň horiacej sviečky.