15 najlepších vianočných darčekov pre záhradkárov (1.)

prehľad vhodných vianočných darčekov pre záhradkárov

Najkrajšie sviatky v roku sa nezadržateľne blížia. Takmer každý má v užšej či širšej rodine milovníkov záhradky. Prinášame vám preto trojdielny článok o najlepších vianočných darčekov pre záhradkárov.

Prehľad najlepších vianočných darčekov pre milovníkov záhradky

Kompostér

 

Kompostér je perfektný darček pre všetkých záhradkárov. Je to nielen vysoko funkčná vec, ale v dlhodobom horizonte záhradkárom ušetrí množstvo peňazí. Poďakuje sa nielen jeho záhradka, ale aj peňaženka.

Rady, ako dostanete do záhrady deti v každom veku

Kvetináč s mriežkou na paradajky

 

Kvetináč s mriežkou na paradajky je ideálny vianočný darček pre milovníkov vlastnoručne vypestovaných lahodných červených plodov. Doprajte obdarovanému možnosť vypestovať si vlastné paradajky na balkóne či terase. Mriežka na upínanie rastie spolu s rastlinou.

 

Držiak na sušenie byliniek

 

Mnohí bylinkári majú problém po zbere úrody nájsť vhodné priestory na sušenie bylín. Výborný nápad je zavesiť ich na sušiak, ktorý môžete umiestniť kamkoľvek v kuchyni alebo inej izbe. Spolu s bylinkami alebo vytvorí navyše aj krásnu a pôvabnú dekoráciu. Výborný nápad z kategórie vhodných vianočných darčekov pre milovníkov byliniek, nemyslíte?

držiak na sušenie byliniek
zdroj: pixabay.com

Sada na sadenie

 

Väčšina záhradníkov sadí svoje vlastné semiačka. Šetrí to peniaze a navyše to umožňuje pridať do záhrady viac rozmanitosti. Vyberte kvalitnú súpravu, ktorá umožňuje vlastné sadenie.

 

Chrániče kolien do záhrady

 

Aby práca v záhradke bola ešte viac zábavná, siahnite po chráničoch kolien do záhrady. Nasádzajú sa ľahko a rýchlo pomocou suchých zipsov, sú ľahké, mäkké, vodeodolné. Zvýšia komfort pri práci v záhradke pri ktorej je nutné kľačať na kolenách a zároveň umožňujú pracovať dlhšie. Alternatívou je podložka na kľačanie do záhradky.Určite si každý vyberie niečo z uvedených tipov vianočných darčekov pre milovníkov záhradky.