Zelenina pre začiatočníkov: Pestujte ju vo vnútri

Zelenina pre začiatočníkov, ktorú môžete pestovať v interiéri Zdroj foto: Pixabay

Zoznámte sa s rastlinami, ktoré možno ľahko pestovať aj v nádobách. Zelenina pre začiatočníkov sa jednoducho oplatí. 

Bývate v byte a nemáte možnosť veľkej záhradky, no napriek tomu sa chcete tešiť z čerstvej vlastnoručne dopestovanej zeleniny? Nezúfajte. Aj pre vás existuje riešenie. Niektorým užitočným rastlinám sa totiž darí aj na balkóne alebo parapete v kvetináčoch. Tu sú tipy zeleniny pre začiatočníkov, ktorú môžete pestovať v interiéri.

Cvikla

Táto zelenina je pre naše zdravie veľmi prospešná, tak prečo si ju neskúsiť dopestovať aj u vás doma? Možno ste o tom nepočuli, ale cvikle sa bude dariť aj v kvetináči.

Mrkva

Mrkva má určite všestranné využitie vo vašej kuchyni. A dobrá správa pre majiteľov bytov, je ľahko pestovateľná aj v nádobách. Musíte sa len uistiť, že zasadíte semená do dostatočne hlbokého kvetináča vhodného pre konkrétny druh mrkvy, ktorý ste si vybrali.

Cibuľa

Bez cibule si mnohí z nás nevedia predstaviť svoju kuchyňu. Vypestujte si ju poľahky v kvetináči a majte ju vždy poruke.

Čo vieme o pestovaní bazalky a jej využití?

Cesnak

Aj cesnak je možné hravo dopestovať v interiéri. Tak neváhajte to vyskúšať.

Paradajky

Medzi zeleninu, ktorú je možné sadiť u vás doma na balkóne, určite patria paradajky. Ak im doprajete dostatok živín, odvďačia sa vám vlastnou úrodou. Voľte radšej menšie odrody, ako napríklad cherry paradajky.

Šalát

Obľubujete čerstvý šalát? Tak si ho zasaďte do kvetináča. Na parapete sa dá pestovať napríklad listový, ľadový alebo rímsky šalát.

9 vecí, ktoré treba urobiť pre trvalky práve teraz

Bylinky

Niektorí z vás to už určite poznajú, a niektorí nie. Pre tých platí, aj rôzne druhy byliniek sa dajú úspešne pestovať v kvetináči.

Hrášok

Pre milovníkov čerstvého hrášku je tu dobrá správa. Dá sa pestovať aj v interiéri. Nebudete mať síce veľkú úrodu, ktorú môžete uskladniť v mrázaku do budúcej zimy, ale pre občasné varenie to postačí.

Rukola

Rukola, rovnako ako šalát, je tiež vhodná na pestovanie v nádobách.

Pór

Pre pestovanie vnútri bytu sa určite hodí tiež pór. Ak ste sa rozhodli založiť si záhradku u vás doma v kuchyni, pór by nemal preto chýbať.