Sansevieria ako ju jednoducho rozmnožiť?

ako rozmnožovať svokrin jazyk Zdroj foto: YouTube

Nenáročný izbový kvet je ozdobou mnohých domácností. Sansevieria, lepšie známa ako svokrin jazyk. Máme návod ako ju rozmnožiť.

Hovorí sa, že odoberá zlú energiu. Reč je o sansevierie, alebo inak o svokrinom jazyku. Chcete ju začať pestovať? Tu je jednoduchý návod, ako získať nové rastlinky z materskej kvetiny.

 

Sansevieria, alebo svokrin jazyk je veľmi dobre prispôsobivý suchému prostrediu, tým padom je výborný na pestovanie v bytoch. Ak sa rozhodnete pre tento druh rastliny, je dobre vedieť že na výber máte viac ako 60 druhov. Umiestniť tuto izbovú rastlinu je najlepšie na miesto ktoré je orientované na západnu stranu. Ideálna teplota je 15 až 25 stupňov ale v zime je dôležité aby sa teplota pohybovala okolo 14 stupňov. Substrát používame stredne ťažký aby bol dobre priepustný s pH hodnotou okolo 6.

Ak chceme aby sa sansevierii darilo je veľmi dôležite okrem umiestnenia a vhodného substrátu aj pravidelné zalievanie. Nie je nutné často ju zalievať skôr by zálievka mala byť mierna. Zemina musí poriadne preschnuť a až potom ju znovu môžeme polievať. Zaprašené listy je nutné pretrieť vlhkou handričkou. Chceme však pripomenúť že rosenie nie je vhodné.

Svokrin jazyk patrí k obľúbeným izbovým rastlinám, je možné ho množiť celoročne. Stačí ak odrody so zelenými listami zaichnete do kvetináča.