Tu je 6 najkrajších exotických kvetov, čast. I.

exotické kvety na záhrade Zdroj foto: Pixabay

Pestovanie exotických kvetov je potešením ako pre záhradkára, tak aj pre celú záhradu. Svojim vzhľadom v nás prebúdzajú fantáziu. Máme tip 6 najkrajších exotických kvetov na záhrade. Kvety vedia skrášliť záhradku.

Rastliny často sadíme z dvoch dôvodov. Buď ich máme radi pre ich pekný vzhľad, ktorý nás teší, alebo pre účinky, ktoré z nich máme. Niektoré kvety v nás dokážu pri pohľade na ne vyvolať príjemné pocity, či dokonca nakopnúť našu predstavivosť. Čo dokáže urobiť kvet ikonickým? Práve jeho schopnosť preniesť nás na rozličné miesta. Niektoré druhy rastlín majú atypický vzhľad, vďaka čomu sa dokážeme preniesť na miesta v našich spomienkach, ako sú napríklad svadobný deň, tropický prales, či tajná záhrada. Väčšina kvetov dokáže rásť v oblastiach, kde majú svoj pôvod. Ale niektoré môžeme skúsiť vypestovať aj u nás, ak máme tie správne rastlinné semená. Každá exotická rastlina v sebe skrýva čaro, ktoré pôsobí na naše zmysly.

Čo ešte neviete o bazovom kvete?
  1. Strelícia kráľovská (Rajský vták)

Na prvý pohľad sa táto atypická rastlina môže javiť ako veľmi náročná na pestovanie. Ak ju však budete chrániť pred chladom, nemali by ste mať s pestovaním vo vašej záhrade väčšie problémy. Posaďte ju na slnečné miesto, kde je vlhká pôda a pravidelne ju zalievajte. Jej názov „Rajský vták“ je pre ňu výstižný, pretože svojím vzhľadom pripomína tropického vtáka. Kvety vedia skrášliť záhradku.

vistéria kráľovská
Zdroj foto: Pixabay
  1. Vistéria

Ak je ťahavá vistéria dobre pestovaná, dokáže vo vás vzbudiť dojem, že ste vstúpili do rajskej záhrady. Ak ju vysadíte blízko altánku, úspech máte zaručený. Dokáže sa obkolesiť okolo neho a vytvoriť tak dojem, že ste vstúpili do nebeskej brány. Japonská vistéria bola napríklad použitá vo filme Avatar, a to vďaka svojej veľkoleposti, ktorú dokáže v ľuďoch vzbudiť. Tento vznešený strom vo filme charakterizoval samotnú matku prírody, ich božstvo menom Eywa.

 

  1. Anglická ruža

Typickým znakom pre anglické ruže sú ich obrovské kvety plné lístkov a príjemnej, priam vábnej vône, ktorá vás prenesie do iného sveta. Možno ste to nevedeli, ale mnoho anglických ruží sa pestuje v programe menom David Austin, kde ruže testujú osem rokov, pokiaľ neidentifikujú najvýznamnejšie odrody. Na ich pestovanie potrebujete miesto bohaté na svetlo, ktoré budete hnojiť dvakrát do roka. A to vždy na jar a cez leto.