5 prírodných riešení ako sa zbaviť mravcov

ako sa zbaviť mravcov zdroj: pixabay.com

Mravce vedia byť poriadne otravné. O ich bolestivých štípancoch ani nehovoriac. Predstavíme vám 5 spôsobov, ako sa zbaviť mravcov zo záhrady či domácnosti.

Ako sa zbaviť mravcov? Mäta

Mäta je prírodný repelent proti hmyzu. Môžete ju zasadiť alebo používať éterický olej mäty piepornej ako prírodný prostriedok na kontrolu mravcov. Mravce nenávidia vôňu a váš domov či záhrada bude mať svieži mätový nádych! Rastlinnú mätu umiestnite okolo vchodov a po obvode vášho domu. Na vatový tampón položte pár kvapiek éterického oleja mäty piepornej a použite na utretie podozrivých oblastí. Môžete tiež umiestniť mätovú guľu z mäty piepornej do oblastí, ako sú skrinky, kde sa mravce vyskytujú najčastejšie. Je výborný prostriedok na to, ako sa zbaviť mravcov.

Mäta pieporná
Mäta pieporná, zdroj foto: Pixabay.com

Ocot

V sprejovej fľaši zmiešajte v pomere 50/50 roztok octu a vody. Nastriekajte to priamo na mravce, aby ste ich zabili, potom utrite mravce pomocou vlhkej papierovej utierky a zlikvidujte ich. Tento prípravok použite aj ako repelent; nastriekajte ho okolo okenných parapetov, dverí a ďalších miest, kde uvidíte mravce prichádzajúce dovnútra. Prípadne na kritické miesta vo vašej záhrade.

Citrónová šťava

Rovnako ako ocot, aj citrónová šťava ničí stopy vôní, ktoré nasledujú mravce. Skúste zmiešať roztok 1 dielu citrónovej šťavy s 3 dielmi vody a použiť ako univerzálny sprej. Nastriekajte roztok citróna okolo vchodov a obvodu domu alebo do oblastí, kde vidíte mravce.

Ako sa zbaviť vošiek raz a navždy?

Škorica tipom na to, ako sa zbaviť mravcov

Škorica je skvelá voľba na elimináciu mravcov. Keď mravec vdýchne škoricu, udusí sa a zomrie. Môžete použiť mletú škoricu a posypte ňou cestičky mravcov alebo okolie mraveniska. Škoricový esenciálny olej tiež dobre odpudzuje mravce. Zmiešajte niekoľko kvapiek škoricového oleja s vodou a postriekajte chodníky, okolie dverí, okien a prasklín.

Kajenské alebo čierne korenie

Mravce nenávidia kajenské korenie. Čierne korenie bude fungovať rovnako dobre. Nájdite zdroj problému zamorenia mravcami, posypte korenie okolo tejto oblasti a ak je to možné, vytvorte bariéru, ktorá zabráni mravcom v prístupe do vašej domácnosti. Alternatívnym riešením je zmiešať trochu korenia s vodou a výsledný roztok nastriekať na mravce. Korenie nezabije mravce, ale určite ich odradí od návratu.