12 nápadov na úsporu miesta na vašej chate, ktoré si zamilujete, časť I.

ako ušetriť priestor Zdroj foto: https://morningchores.com/wp-content/uploads/2017/12/1471007390247.jpeg

Hľadáte spôsoby, ako ušetriť miesto vo vašom obydlí či chate? Ak áno, tak ste na správnom mieste. 

Poznáte to. Roky plynú a vecí, ktoré vraj potrebujeme, stále pribúda. Čo s tým a kam ich uskladniť? Nechajte sa inšpirovať niekoľkými praktickými nápadmi. Niektoré z nich zvládne aj menej šikovný kutil.

Vylepšite si chuť: Čerešne vo vlastnej šťave

Využite priestor pod posteľou na chate

Pod našim lôžkom je dostatok priestoru, ktorý sa dá využiť ako skvelý odkladací priestor. Existuje veľa možností, ako to realizovať tak, aby to zároveň vyzeralo i útulne a dobre. Napríklad ako je to na obrázku nižšie.

posteľ na vašej chate
Zdroj foto: www.morningchores.com

Nábytok, ktorý plní dvojitý účel

Jedným z najlepších spôsobov, ako ušetriť miesto napríklad v malej spálni, je plné využitie každého kusu nábytku, najmä ak sa dá použiť na viac ako jeden účel. Či už ide o stoličku, ktorá má miesto na uloženie obuvi, alebo o menší písací stôl, ktorý zároveň poslúži aj ako nočný stolík.

ako ušetriť priestor na vašej chate
Zdroj foto: www.morningchores.com

Premeňte čelo svojej postele na úložný priestor

Aj tento nápad je výborný, dobre vyzerá a čo je hlavné, ušetrí vám veľa priestoru. Z čela postele sa dá vytvoriť pekný úložný priestor.

Využite dvere na šatníku ako odkladací priestor

Mnohé šatníkové alebo skriňové dvere sa dajú použiť ako polička. Stačí trošku šikovnosti i kreativity a ďalší úložný priestor je na svete.

priestor na vašej chate
Zdroj foto: www.morningchores.com

Nájdite to správne miesto pre vaše topánky na vašej chate

Problém s uskladnením topánok pozná nejeden z nás. Buď ich nemáme kam dať, alebo ak pre ne miesto nájdeme, sú v ňom neprehľadne  uložené. Čo tak využiť na uskladnenie obuvi takúto mriežku? Vďaka tomuto nápadu vyriešite s prehľadom oba spomínané problémy. Táto mriežka by sa mohla použiť aj na niekoľko ďalších vecí, napríklad na uskladnenie šálov alebo uterákov, ktoré cez ňu prevlečieme a mohla by sa umiestniť vo vašej izbe alebo skryť v šatníku.

polica na topánky na vašej chate
Zdroj foto: www.morningchores.com

Nepáčil sa vám ani jeden z nápadov? Tak nás čítajte i nabudúce, prezradíme vám ďalšie možnosti, ako ušetriť priestor vo vašej chate alebo v byte.