Ako sa robí marinovaná kapusta

ako sa robí marinovaná kapusta Zdroj foto: Stock snap

Pripravte si kapustu trochu inak ako kvasenú. Prinášame vám recept, ktorý stojí za vyskúšanie.

Marinovaná kapusta nie je mliečne kvasená, pretože postrúhaná rezanka sa hneď konzervuje. Tým si kapusta uchováva na dlhý čas bielu farbu. Môže sa rovnako používať ako kvasená kapusta.

Na jeden zavárací pohár s obsahom 720 ml budeme potrebovať štipku soli, štipku rasce a horčičných semien, 70 ml 8% octu

Ako sa robí kvasená kapusta
ako sa robí kvasená kapusta
Zdroj foto: Pixabay.com

Postup

Očistené hlávky kapusty pokrájame na tenké rezance a vložíme na chvíľu do osolenej vriacej vody. Potom vodu scedíme a vychladnutú kapustu vytlačíme.

Doprajte si kyslú kapustu. Tu sú dôvody, ktoré vás presvedčia

Na dno pohára dáme 1/3 octu zmiešaného so soľou, rascou a semienkami. Natlačíme do pohára kapustu ( asi do 1/3), pridáme ďalšiu tretinu zmesi s octom, opäť natlačíme kapustu (asi do ¾ obsahu), potom nalejeme zvyšok nálevu a pohár rezankou naplníme úplne až po povrch. Naplnené poháre dobre uzavrieme, vložíme do hrnca s dierkovanou vložkou a od bodu varu sterilizujeme 30 minút alebo 40 minút pri teplote 90 °C.

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close