Ďalší recept na hotové jedlo, ktoré si môžete konzervovať na neskoršie časy. Získate tak polotovar, ktorý sa hodí napríklad na cesty. Ako sa robí sterilizované kurča na masle?
Sterilizované kurča na masle – recept
Budeme potrebovať:
Na jedno veľké kurča 80 g masla, 1 lyžička mletej červenej papriky, soľ, 50 g cibule.
Postup:
Veľké kura očistíme, umyjeme a pokrájame na diely. Na rozpálenom masle speníme cibuľu posekanú nadrobno, pridáme mletú červenú papriku, pokrájané kurča, soľ a udusíme do polomäkka.
Väčšie kosti z kurčaťa vyberieme a mäso s menšími kosťami uložíme tesne vedľa seba do pripravených pohárov.
Zalejeme šťavou a poháre hneď uzavrieme. Vložíme do zaváracieho hrnca s dierkovanou vložkou a horúcou vodou a sterilizujeme miernym varom jednu hodinu. Po sterilizácii poháre vyberieme z hrnca a vychladnuté uložíme do tmavej, chladnej a suchej miestnosti, kde je teplota vzduchu okolo 10 °C.
Vďaka tomuto receptu môžete rozšíriť svoju zbierku a nemusíte si lámať hlavu nad tým, čo si zobrať jesť v prípade nejakej cesty alebo zohriať si, keď vás prekvapí náhly hlad a nemáte práve nič čerstvé uvarené. Nielenže je tento recept veľmi chutný, ale navyše aj veľmi praktický.
Okrem toho, určite lepšie pripraviť si vlastný polotovar bez chemických konzervantov, ako kupovať rôzne predražené polotovary zo supermarketov, ktoré sú navyše prepchaté chémiou a v konečnom dôsledku ešte aj ohrozujú vaše zdravie.