Vývar z kostí je výživný a prospešný pre naše zdravie. Ako si urobiť vlastný hovädzí bujón? Nechajte sa inšpirovať našim receptom.
Rýchly a jednoduchý spôsob, ako dodať živiny do našej stravy, je uvariť si vývar z kostí. Mnohých od jeho prípravy odrádza zdĺhavé varenie, preto si ho zhotovujú z bujónu. Ak nedôverujete kupovaným bujónom, máme pre vás tip, ako si urobiť vlastný hovädzí bujón. Aké sú výhody prípravy tohto polotovaru?
Najskôr si uvaríme tekutý vývar. Môžeme použiť hovädzí, kurací, rybí alebo zeleninový vývar. Vodu privedieme do varu a potom znížme teplotu na mierny stupeň, aby voda nevyvrela. Varíme asi 6 hodín.
Opatrne nalejme vývar na pláty sušičky.
Potom ich vložíme do sušičky na 135°-140° C. Toto je najdlhšia časť celého procesu. Po 24-48 hodinách by sme z vývaru mali získať plát, ktorý vyklopíme, otočíme a vložíme späť do sušičky na ďalších 24-48 hodín.
Keď náš vývar je možné rozdrviť, znamená to, že je hotový. Bujón potom rozmixujeme v mixéry alebo v mlynčeku na kávu. Mixujeme, kým nevznikne prášok.
Bujón môžeme dať do uzatvárateľného pohára a dochucovať ním nielen polievky. Je to skvelý polotovar na cesty alebo keď si chceme rýchlo pripraviť výživný vývar.
Únava je vaša stála spoločníčka? Prírodné riešenie je bližšie, ako si myslíte. Predstavujeme vám bylinkové…
Sterilizovaný hlávkový šalát môže byť chutnou možnosťou, ako uchovať vitamíny z vašej záhrady aj počas…
Sušená zelenina môže predstavovať metódu, ako vhodným spôsobom konzervovať úrodu z vašej záhrady na zimu. …
Magické sviečky sú symbolom nielen Vianoc. Ľudstvo fascinovali už od nepamäti. Máme pre vás zaujímavosti…
Inkovia používali túto rastlinu ako liek na vysoký cholesterol, cukrovku alebo žalúdočné problémy. Aké sú…
Nasledujúci nápad si zamilujete. Nielenže vám umožní recyklovať odpad, ale získate aj pekný vianočný stromček…