Jedli ste už marmelády či džemy z mrkvy alebo jarabiny? Urobte si netradičné marmelády, ktoré obohatia váš jedálniček.
Prinášame vám recepty na netradičné marmelády, ktoré stoja za vyskúšanie.
Jarabinová marmeláda s jablkami
Budeme potrebovať:
Zrelé jarabiny. Na 1 kg jarabinovej kaše trocha vody, 500 g očistených jabĺk a 1 kg kryštálového cukru.
Postup:
Dobre zrelé jarabiny umyjeme, otrháme zo stopiek, dáme do rajnice, trocha podlejeme vodou, dobre rozvaríme a prelisujeme. Očistené jablká umyjeme, pokrájame na kúsky a udusíme do mäkka. Potom ich prelisujeme, zmiešame s prelisovanou jarabinovou kašou a povaríme. Pridáme cukor a za stáleho miešania uvaríme dohusta. Hneď nalejeme do pohárov a dobre uzavrieme.
Krok za krokom ako kompostovať v byteMrkvová marmeláda s jablkami
Budeme potrebovať:
1 kilogram očistenej mrkvy, trocha vody, 1 kilogram očistených jabĺk, 1 kilogram cukru a rum.
Postup:
Očistenú a umytú mrkvu pokrájame, dáme do rajnice, trocha podlejeme vodou, udusíme do mäkka a prelisujeme. Očistené jablká umyjeme, pokrájame na plátky, dáme do rajnice, udusíme do mäkka a prelisujeme. Jablkovú kašu premiešame s prelisovanou mrkvou a spolu ešte povaríme. Potom pridáme cukor a za stáleho miešania uvaríme dohusta. Horúcu marmeládu nalejeme do pripravených pohárov a necháme vychladnúť. Navrch každého pohára nalejeme trocha rumu a dobre uzavrieme.
Jarabinová marmeláda
Budeme potrebovať:
2 kilogramy jarabinovej kaše, trocha vody, 1 kilogram kryštálového cukru.
Postup:
Dobre zrelé jarabiny umyjeme, otrháme zo stopiek, dáme do rajnice, trocha podlejeme vodou a dobre rozvaríme. Potom prelisujeme, kašu povaríme, pridáme cukor a za stáleho miešania uvaríme dohusta. Hneď nalejeme do pohárov a dobre uzavrieme.