Recept: Konzervovaný pečený zajac

kralik sterilizovaný Zdroj foto: Pixabay.com

Vyskúšajte ďalší recept na chutný polotovar, ktorý si môžete vziať na cesty alebo vám urýchli varenie, keď treba.

Recept: Konzervovaný pečený zajac

Budeme potrebovať

Mäso zo zajaca (zadná časť), soľ, 50 g údenej slaniny, 80 g masti, 100 g cibule, niekoľko zrniek čierneho korenia.

Postup

Zo zajaca stiahneme kožu, mäso necháme odležať a na pečenie použijeme len zadnú časť, kde je najviac mäsa. Zajačí zadok odblaníme, osolíme a husto prešpikujeme pokrájanou údenou slaninou. Na pekáči rozpálime masť, pridáme cibuľu pokrájanú na kolieska, celé čierne korenie a upražíme.

5 užitočných vlastností ovsených vločiek

Potom pridáme mäso, podlejeme hovädzou polievkou alebo vodou a vo vyhriatej rúre upečieme do červena, ale nedopečieme. Nedopečené zajačie mäso rozdelíme na diely, väčšie kosti vyberieme a mäso uložíme tesne vedľa seba do pripravených pohárov na zaváranie.

Zalejeme precedenou horúcou šťavou a hneď uzavrieme. Vložíme do zaváracieho hrnca s dierkovanou vložkou a horúcou vodou a sterilizujeme miernym varom jeden a pol hodiny. Po sterilizácii poháre vyberieme z hrnca a vychladnuté uložíme do chladnej, tmavej a suchej miestnosti, kde je teplota vzduchu okolo 10 °C.

 

 

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close