Chutná marinovaná červená kapusta sa dá pripraviť aj z červených hlávok.
Skúšali ste už chutnú marinovanú červenú kapustu? Ak ešte nie, je najvyšší čas. Červenú kapustu väčšinou používame ako prílohu ku kačke. Tato zelenina má vysoký obsah vitamínu C a vitamínu K. Kedže obsahuje vitamín K ktory je dôležitý pre správnu činnosť pečene ale taktiež tento vitamín je dôležitý aj pri zrážanlivosti krvi, odporúčame konzumáciu červenej kapusty.
Marinovaná červená kapusta
Budeme potrebovať
Červená hlávková kapusta, trocha soli, 1 väčšia cibuľa, 1 kyslé jablko, 1 lyžička rasce, 1 lyžička horčičných semiačok, 2 l vody, 5 dl 8 % octu, 200 g cukru, 70 g soli.
Doprajte si kyslú kapustu. Tu sú dôvody, ktoré vás presvedčia
Postup:
Očistené hlávky červenej kapusty pokrájame na tenké rezance a vložíme na chvíľu do osolenej vriacej vody. Potom vodu scedíme a vychladnutú kapustu vytlačíme. Pridáme očistenú cibuľu pokrájanú na kolieska, očistené jablko pokrájané na plátky, rascu, horčičné semiačka a premiešame.
Vo vode rozmiešame ocot, cukor, soľ a necháme zovrieť. Teplým nálevom polejeme pokrájanú kapustu, dobre premiešame a natlačíme do čistých pohárov. Naplnené poháre dobre uzavrieme, vložíme do hrnca s dierkovanou vložkou a od bodu varu sterilizujeme 30 minút alebo 40 minút pri teplote 90 °C.