3 druhy výživných orechov pre naše zdravie a krásu

orechy Zdroj foto: Pixabay

Existujú orechy, vďaka ktorým sa nám zlepší pleť a zároveň obohatia naše telo o vitamíny.

Plnohodnotný zdroj vitamínov môžete nájsť nielen v zelenine a ovocí, ale aj v orechoch. Tie sa tradične používajú ako chutný doplnok pri návštevách domácností, pečení koláčov ale aj varení chutných jedál. Orechy majú svoju špecifickú chuť a rovnako aj svoj význam.

Urobte si antibakteriálny krém na popraskané ruky alebo suché päty

Pistácie

Tieto svetlozelené oriešky v škrupinke sú obľúbené nielen pre svoju famóznu chuť, ale aj pre bohatý obsah minerálov. Pistácie v sebe skrývajú veľa horčíka, ktorý pomáha telu vstrebať vápnik. Ak máte problém s alergickými reakciami, neváhajte po nich siahnuť, nakoľko ich pomôžu zmierniť. Rovnako sú výborným zdrojom vitamínu B, ktorý je dôležitý pre nervovú sústavu. Pistácie ďalej obsahujú živiny, ako sú mangán, omega-9 mastné kyseliny, draslík, a vápnik. Vďaka vitamínu E a výživným mononenasýteným tukom pomáhajú aj pri detoxikácii organizmu.

Mandle

Ak chcete mať zdravú pleť, siahnite po mandliach. Tieto tmavé oriešky sú zdrojom vitamínu E a zinku, ktorý pôsobí na zdravú pleť. Taktiež v sebe obsahujú veľa vápnika, ktorý pomáha bojovať proti vírusom. Špecifickou vlastnosťou mandlí je účinná látka, ktorá sa volá laetril a pomáha v boji proti tumorom. Mandle majú výraznú chuť a môžete si ich nasekať napríklad do šalátu alebo ich opražiť. Obsahujú zdravé oleje a podporujú vitalitu. Podľa ľudového receptu, ak máte problém s pálením záhy, skúste zjesť sedem mandlí.

orechy
Zdroj foto: Pixabay

Vlašské orechy

Sú jedny z tradičných orieškov, ktoré najčastejšie používame cez Vianoce na ozdobu medovníkov. Rovnako sa uplatnia ako posyp na rôzne druhy jedál, ako sú napríklad cestoviny. Taktiež sú chutnou prísadou ľahkých šalátov , ktoré je vhodné konzumovať najmä počas letných horúčav.  Dodávajú telu a energiu a zlepšujú funkciu mozgu. Vlašské orechy obsahujú rovnako ako mandle vitamín E, ktorý prispieva k zdravej pokožke. Ich najväčším bohatstvom sú omega-6 mastné kyseliny, ktoré podporujú zdravé srdce a pomáhajú pri redukcii cholesterolu tele.

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close