Ako doma kandizovať ovocie

kandizovane-ovocie (1) Zdroj: Pixabay.com

Sladký spôsob konzervovania ovocia z vašej záhradky si môžete pripraviť aj vy.

V mnohých receptoch na sladké múčniky často potrebujeme kandizované ovocie. Táto pochúťka patrí i k dobrotám, ktoré nájdeme na vianočnom stole. Ak máte doma ovocie, ktoré sa vám urodilo vo vašej záhradke, vyskúšajte nasledujúci spôsob je ho konzervovania, aby ste si jeho sladkú chuť mohli vychutnať aj počas zimných mesiacov.

3-krát recept na sterilizované fazuľové struky

Ako kandizovať ovocie?

Na kandizovanie budeme potrebovať zrelé, ale tvrdé ovocie, 1 kg kryštálového cukru, 5 dl vody

Postup

Ovocie očistíme, zbavíme kôstok a pokrájame na kúsky. Z cukru a vody uvaríme sirup, pripravené ovocie zalejeme horúcim sirupom a necháme stáť do druhého dňa.

Na druhý deň sirup z ovocia zlejeme, prevaríme, horúci znova nalejeme na ovocie a tento postup opakujeme desať dní. Potom ovocie poobaľujeme jemným kryštálovým cukrom, rozložíme na dosku a necháme usušiť. Usušené ovocie dáme do zaváracích pohárov a odložíme na suché miesto.

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close