Zdroj: Pixabay.com
Sladký spôsob konzervovania ovocia z vašej záhradky si môžete pripraviť aj vy. Prezradíme vám ako doma kandizovať ovocie.
V mnohých receptoch na sladké múčniky často potrebujeme kandizované ovocie. Táto pochúťka patrí i k dobrotám, ktoré nájdeme na vianočnom stole. Ak máte doma ovocie, ktoré sa vám urodilo vo vašej záhradke, vyskúšajte nasledujúci spôsob je ho konzervovania, aby ste si jeho sladkú chuť mohli vychutnať aj počas zimných mesiacov.
Na kandizovanie budeme potrebovať zrelé, ale tvrdé ovocie, 1 kg kryštálového cukru, 5 dl vody
Ovocie očistíme, zbavíme kôstok a pokrájame na kúsky. Z cukru a vody uvaríme sirup, pripravené ovocie zalejeme horúcim sirupom a necháme stáť do druhého dňa.
Na druhý deň sirup z ovocia zlejeme, prevaríme, horúci znova nalejeme na ovocie a tento postup opakujeme desať dní. Potom ovocie poobaľujeme jemným kryštálovým cukrom, rozložíme na dosku a necháme usušiť. Usušené ovocie dáme do zaváracích pohárov a odložíme na suché miesto.
Veľká noc je pre kresťanov najväčším sviatkom. Ako sa slávi vo svete a u nás?…
Octomilka japonská je invázny škodca, ktorý sa čoraz častejšie objavuje aj v slovenských záhradách. Najčastejšie…
Spoznajte 10 rýchlo rastúcich semien kvetov, ktoré už o pár týždňov dokážu vyklíčiť a potešiť…
Hľadáte inšpirácie, ako strihať živý plot? Tak potom ste na správnom mieste. Tu je niekoľko…
Petúnie sú ako letné ohňostroje v kvetinovej podobe. Kvitnú bohatými farbami, ktoré upútajú aj z…
Mnohých záhradkárov čaká v najbližších dňoch výsadba zemiakov. Ako si vybrať správnu odrodu? (viac…)