Sladký spôsob konzervovania ovocia z vašej záhradky si môžete pripraviť aj vy. Prezradíme vám ako doma kandizovať ovocie.
V mnohých receptoch na sladké múčniky často potrebujeme kandizované ovocie. Táto pochúťka patrí i k dobrotám, ktoré nájdeme na vianočnom stole. Ak máte doma ovocie, ktoré sa vám urodilo vo vašej záhradke, vyskúšajte nasledujúci spôsob je ho konzervovania, aby ste si jeho sladkú chuť mohli vychutnať aj počas zimných mesiacov.
Na kandizovanie budeme potrebovať zrelé, ale tvrdé ovocie, 1 kg kryštálového cukru, 5 dl vody
Ovocie očistíme, zbavíme kôstok a pokrájame na kúsky. Z cukru a vody uvaríme sirup, pripravené ovocie zalejeme horúcim sirupom a necháme stáť do druhého dňa.
Na druhý deň sirup z ovocia zlejeme, prevaríme, horúci znova nalejeme na ovocie a tento postup opakujeme desať dní. Potom ovocie poobaľujeme jemným kryštálovým cukrom, rozložíme na dosku a necháme usušiť. Usušené ovocie dáme do zaváracích pohárov a odložíme na suché miesto.
Máme pre vás tipy, ako si vyrobiť hračky pre mačky, ktoré budú milovať. Nechajte sa…
Fakty o hadoch sú fascinujúce. Tieto tvory sú často obklopené mýtmi, strachom či nepochopením. Čo…
Klinček záhradný patrí medzi kvety, ktoré zaujmú na prvý pohľad svojou eleganciou a pestrosťou. Pestovanie…
Máte doma zajaca či morča? Viete prečo strihať hlodavcom pazúre? Tu sú odpovede na dôležité…
Kto by odolal šťavnatým strapcom sladkého hrozna, ktoré sú plné chuti, vitamínov a slnečných lúčov?…
Plánujete tento rok vlastnú zeleninovú záhradu, či pestovanie drobného ovocia? Spoznajte 4 základné podmienky, ktoré…