Vyskúšajte náš recept na chutný polotovar, ktorý si môžete vziať na cesty alebo vám urýchli varenie, keď treba. Ako konzervovať pečené zajačie mäso vám prezradíme v nasledujúcom článku. Chutné jedlo pohladí vaše chuťové poháriky.
Ako konzervovať zajačie mäso? nechajte sa inšpirovať nasledujúcim receptom, ktorý hravo zvládne každý z nás.
Mäso zo zajaca (zadná časť), soľ, 50 g údenej slaniny, 80 g masti, 100 g cibule, niekoľko zrniek čierneho korenia.
Zo zajaca stiahneme kožu, mäso necháme odležať a na pečenie použijeme len zadnú časť, kde je najviac mäsa. Zajačí zadok odblaníme, osolíme a husto prešpikujeme pokrájanou údenou slaninou. Na pekáči rozpálime masť, pridáme cibuľu pokrájanú na kolieska, celé čierne korenie a upražíme.
Skladovanie korenín, takto predĺžite trvanlivosť a kvalituPotom príde na rad zajac, resp. mäsko z neho, podlejeme hovädzou polievkou alebo vodou a vo vyhriatej rúre upečieme do červena, ale nedopečieme. Nedopečené zajačie mäso rozdelíme na diely, väčšie kosti vyberieme a mäso uložíme tesne vedľa seba do pripravených pohárov na zaváranie.
Zalejeme precedenou horúcou šťavou a hneď uzavrieme. Vložíme do zaváracieho hrnca s dierkovanou vložkou a horúcou vodou a sterilizujeme miernym varom jeden a pol hodiny. Po sterilizácii poháre vyberieme z hrnca a vychladnuté uložíme do chladnej, tmavej a suchej miestnosti, kde je teplota vzduchu okolo 10 °C.
Ak potrebujete niečo chutné na cesty alebo na dovolenku, neváhajte a vyskúšajte tento recept.
Túžite po exotickom nádychu vo vašej domácnosti alebo záhrade? Tu sú tipy, ako pestovať banánovník…
Predzvesťou bolestivej paradentózy býva práve krvácanie ďasien, ktoré spozorujeme najmä počas umývania zubov. Tu je…
Ako správne vybrať schody do podkrovia? Poradíme vám niekoľko tipov od odborníkov. (viac…)
Vedeli ste, že malé zázraky, ktoré predlžujú život môžete mať aj na svojom záhone alebo…
Anglická záhrada má svoje čaro. Ak uvažujete na vašom pozemku tento štýl záhrady, tu sú…
Tyčinkovec je pôvodom z Austrálie a aj keď u nás stále patrí medzi menej známe…