Zdroj foto: Depositphotos
Vyskúšajte náš recept na chutný polotovar, ktorý si môžete vziať na cesty alebo vám urýchli varenie, keď treba. Ako konzervovať pečené zajačie mäso vám prezradíme v nasledujúcom článku. Chutné jedlo pohladí vaše chuťové poháriky.
Ako konzervovať zajačie mäso? nechajte sa inšpirovať nasledujúcim receptom, ktorý hravo zvládne každý z nás.
Mäso zo zajaca (zadná časť), soľ, 50 g údenej slaniny, 80 g masti, 100 g cibule, niekoľko zrniek čierneho korenia.
Zo zajaca stiahneme kožu, mäso necháme odležať a na pečenie použijeme len zadnú časť, kde je najviac mäsa. Zajačí zadok odblaníme, osolíme a husto prešpikujeme pokrájanou údenou slaninou. Na pekáči rozpálime masť, pridáme cibuľu pokrájanú na kolieska, celé čierne korenie a upražíme.
Potom príde na rad zajac, resp. mäsko z neho, podlejeme hovädzou polievkou alebo vodou a vo vyhriatej rúre upečieme do červena, ale nedopečieme. Nedopečené zajačie mäso rozdelíme na diely, väčšie kosti vyberieme a mäso uložíme tesne vedľa seba do pripravených pohárov na zaváranie.
Zalejeme precedenou horúcou šťavou a hneď uzavrieme. Vložíme do zaváracieho hrnca s dierkovanou vložkou a horúcou vodou a sterilizujeme miernym varom jeden a pol hodiny. Po sterilizácii poháre vyberieme z hrnca a vychladnuté uložíme do chladnej, tmavej a suchej miestnosti, kde je teplota vzduchu okolo 10 °C.
Ak potrebujete niečo chutné na cesty alebo na dovolenku, neváhajte a vyskúšajte tento recept.
Pestovanie rastlín pri demencii sa javí ako účinná forma terapie a na ľudské zdravie má…
Očarujúci Ficus Ginseng – Ideálny bonsai pre začiatočníkov. Ak neveríte, presvedčte sa na vlastnej koži.…
Sladké zemiaky si rýchlo získavajú obľubu aj u nás. Nečudo. Majú množstvo výhod, ktoré sa oplatí…
V súčasnosti rastie trend používať viac ekologické hnojivá. Sú rovnako účinné ako tie chemické? Poďme si…
Poradíme vám, ako sa starať o zamiokulkas. Táto nenáročná rastlina predsa len potrebuje niekoľko vecí,…
Ak sa vám stalo, že ste sa tešili na sladké čerešne zo svojej záhrady, no…