Ako sa pripravujú ovocné pasty?

Ovocné pasty a džemy ww.pexels.com

Okrem sirupov, štiav, džemov a marmelád je z ovocia možné pripravovať aj tento chutný výrobok. Naučíme vás ako.

Na prípravu pást môžeme použiť podradnejšie, ale dobre zrelé ovocie, ktoré dôkladne umyjeme, zbavíme nejedlých častí a potom buď rozvaríme a prelisujeme, alebo surové zomelieme na mäsovom mlynčeku.

Ovocnú kašu musíme uvariť dobre dohusta, aby za vareškou zostávala cestička, potom pridáme malé množstvo kryštálového cukru a uvaríme dobre dotuha.

Počas varenia stále miešame, aby sa kaša nepripálila, lebo by dostala nepríjemnú príchuť.

Uvarenú pastu rozotrieme na pergamenový papier, ktorý sme dali na plech a slabo natreli jedlým olejom.

Čo by ste mali vedieť o príprave džemov, marmelád a lekvárov

Ešte horúcu pastu rozotrieme v hrúbke asi 2 cm, vložíme do teplej rúry a pri veľmi miernom ohni sušíme. Dávame pozor, aby pasta veľmi rýchlo nestuhla, lebo by zostala vnútri mazľavá. Sušíme radšej dlhšie, ale pomaly.

Ukladáme ju skrútenú do valčeka v pohároch, ktoré dobre uzavrieme, aby pasta nevyschla.

Ak chceme urobiť pastu ako pochúťku, primiešame do nej posekané orechy, povtláčame ju do plechových formičiek, ktoré sme slabo natreli olejom, a dáme zasušiť do teplej rúry. Potom vyklopíme z formičiek a každý kúsok obalíme jemným kryštálovým cukrom. Dáme do pohárov a dobre uzavrieme.

Pasta sa dá použiť aj do koláčov namiesto sušeného alebo kandizovaného ovocia.

Čítajte nás i nabudúce, dozviete sa konkrétny recept na ovocnú pastu.

 

 

 

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close