Ako sa robí hroznový sirup?

vinice (1)

Aj keď najznámejším výrobkom z hrozna je víno, kto nevyskúšal sirup z tohto ovocia, prichádza oveľa.

Na hroznový sirup budeme potrebovať nasledovné:

1 liter hroznovej šťavy, 500 g kryštálového cukru

Ako sterilizovať v tlakovom hrnci

Postup:

Umyté hrozno oberieme zo stopiek a vylisujeme. Šťavu necháme postáť, aby sa usadil kal, a čistú stočíme gumovou hadicou alebo precedíme cez šatku. Prefiltrovanú šťavu zmiešame s cukrom a necháme ho roztopiť. Dáme na sporák, rýchlo zohrejeme, privedieme do varu, pozberáme špinavú penu, ktorá sa utvorila na povrchu, a hneď naplníme do pripravených čistých, ohriatych fliaš.

Recept na hroznový sirup
Zdroj foto: Naša záhradka.sk

Zaviažeme dvojitým celofánom alebo pergamenom, vložíme do hrnca s dierkovanou vložkou a sterilizujeme v pare 30 minút pri teplote 85 °C alebo od bodu varu 10 minút. Vychladnuté odložíme na chladné, tmavé a suché miesto.

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close