Ako sa robí jablková šťava, ktorá vám vydrží

dzus (1) Zdroj foto: Pixabay.com

Ovocné šťavy pripravujeme z každého druhu dobre zrelého a zdravého ovocia. Tak prečo nie aj z jabĺk?

Práve v týchto dňoch dozrievajú zdravé jabĺčka. U nás sa osvedčil recept na jablkovú šťavu, ktorá sa vám nepokazí a môžete si ju dopriať aj počas zimných mesiacov. Pripravíte si ju nasledujúcim spôsobom.

Slovenské víno a jeho výnimočnosť. Aké skrýva tajomstvo?

Recept: Jablková šťava

1 liter jablkovej šťavy, 1,25 kg kryštálového cukru, 10 g kyseliny citrónovej.

jablka (1)
Zdroj foto: Pixabay.com

Postup:

Jablká zbavíme nejedlých častí, umyjeme a postrúhame. Vytlačíme z nich šťavu, premiešame ju s cukrom, rýchlo povaríme ( asi päť minút) a pridáme kyselinu citrónovú. Ešte horúcu šťavu nalejeme do ohriatych čistých fliaš, ktoré nepriepustne uzavrieme, zabalíme do deky a necháme vychladnúť.

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close