Ako sa robí jablková šťava, ktorá vám vydrží

jablková šťava, ktorá vám vydrží Zdroj foto: Pixabay.com

Ovocné šťavy pripravujeme z každého druhu dobre zrelého a zdravého ovocia. Tak prečo nie aj z jabĺk? Prinášame vám ako sa robí jablková šťava.

Práve v týchto dňoch dozrievajú zdravé jablká. U nás sa osvedčil recept na jablkovú šťavu, ktorá sa vám nepokazí a môžete si ju dopriať aj počas zimných mesiacov. Pripravíte si ju nasledujúcim spôsobom.

Slovenské víno a jeho výnimočnosť. Aké skrýva tajomstvo?

Recept: Jablková šťava

1 liter jablkovej šťavy, 1,25 kg kryštálového cukru, 10 g kyseliny citrónovej.

jablka (1)
Zdroj foto: Pixabay.com

Postup:

Jablká zbavíme nejedlých častí, umyjeme a postrúhame. Vytlačíme z nich šťavu, premiešame ju s cukrom, rýchlo povaríme ( asi päť minút) a pridáme kyselinu citrónovú. Ešte horúcu šťavu nalejeme do ohriatych čistých fliaš, ktoré nepriepustne uzavrieme, zabalíme do deky a necháme vychladnúť.