Ako sa robí jarabinový rôsol

Ako sa robí jarabinový rôsol Ako sa robí jarabinový rôsol? Zdroj foto: Pixabay.com

Ak chcete z vášho ovocia zo záhrady využiť naozaj všetko, vyskúšajte urobiť rôsol. Prinášame vám recept na netradičný jarabinový.

Rôsoly robíme z ovocia, ktoré je bohaté na pektíny. Na prípravu môžeme použiť nedozreté, menej kvalitné alebo len šupky z ovocia aj s jadrovníkmi (záleží na tom, z ktorého ovocia rôsol robíme). Pri príprave rôsolu sa dá použiť takmer všetko.My vám prinášame trochu netradičný recept, ktorý treba vyskúšať.

Recept na jarabinový rôsol

Budeme potrebovať:

2 litre jarabinovej šťavy, 1,75 kg kryštálového cukru

Konzervujte na zimu: Strúhaná zelenina v soli

Postup:

Zrelé jarabiny umyjeme, oberieme zo stopiek, dáme do smaltovanej nádoby, zalejeme vodou a varíme, až kým nepustia šťavu. Precedíme cez šatku pripevnenú na hrnci a ustátu šťavu opatrne zlejeme. Odmeriame a varíme za stáleho zberania peny, až kým zo šťavy nezostane asi polovica. Pridáme cukor, zamiešame a varíme, až kým nezrôsolovatie. Hotový, ešte horúci rôsol nalejeme do pripravených menších pohárov a uzavrieme.

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close