Ak chcete z vášho ovocia zo záhrady využiť naozaj všetko, vyskúšajte urobiť rôsol. Prinášame vám recept na netradičný jarabinový.
Rôsoly robíme z ovocia, ktoré je bohaté na pektíny. Na prípravu môžeme použiť nedozreté, menej kvalitné alebo len šupky z ovocia aj s jadrovníkmi (záleží na tom, z ktorého ovocia rôsol robíme). Pri príprave rôsolu sa dá použiť takmer všetko.My vám prinášame trochu netradičný recept, ktorý treba vyskúšať.
2 litre jarabinovej šťavy, 1,75 kg kryštálového cukru
Konzervujte na zimu: Strúhaná zelenina v soliZrelé jarabiny umyjeme, oberieme zo stopiek, dáme do smaltovanej nádoby, zalejeme vodou a varíme, až kým nepustia šťavu. Precedíme cez šatku pripevnenú na hrnci a ustátu šťavu opatrne zlejeme. Odmeriame a varíme za stáleho zberania peny, až kým zo šťavy nezostane asi polovica. Pridáme cukor, zamiešame a varíme, až kým nezrôsolovatie. Hotový, ešte horúci rôsol nalejeme do pripravených menších pohárov a uzavrieme.
Máme pre vás tipy, ako si vyrobiť hračky pre mačky, ktoré budú milovať. Nechajte sa…
Fakty o hadoch sú fascinujúce. Tieto tvory sú často obklopené mýtmi, strachom či nepochopením. Čo…
Klinček záhradný patrí medzi kvety, ktoré zaujmú na prvý pohľad svojou eleganciou a pestrosťou. Pestovanie…
Máte doma zajaca či morča? Viete prečo strihať hlodavcom pazúre? Tu sú odpovede na dôležité…
Kto by odolal šťavnatým strapcom sladkého hrozna, ktoré sú plné chuti, vitamínov a slnečných lúčov?…
Plánujete tento rok vlastnú zeleninovú záhradu, či pestovanie drobného ovocia? Spoznajte 4 základné podmienky, ktoré…