Ako sa robí jarabinový rôsol? Zdroj foto: Pixabay.com
Ak chcete z vášho ovocia zo záhrady využiť naozaj všetko, vyskúšajte urobiť rôsol. Prinášame vám recept na netradičný jarabinový.
Rôsoly robíme z ovocia, ktoré je bohaté na pektíny. Na prípravu môžeme použiť nedozreté, menej kvalitné alebo len šupky z ovocia aj s jadrovníkmi (záleží na tom, z ktorého ovocia rôsol robíme). Pri príprave rôsolu sa dá použiť takmer všetko.My vám prinášame trochu netradičný recept, ktorý treba vyskúšať.
2 litre jarabinovej šťavy, 1,75 kg kryštálového cukru
Konzervujte na zimu: Strúhaná zelenina v soliZrelé jarabiny umyjeme, oberieme zo stopiek, dáme do smaltovanej nádoby, zalejeme vodou a varíme, až kým nepustia šťavu. Precedíme cez šatku pripevnenú na hrnci a ustátu šťavu opatrne zlejeme. Odmeriame a varíme za stáleho zberania peny, až kým zo šťavy nezostane asi polovica. Pridáme cukor, zamiešame a varíme, až kým nezrôsolovatie. Hotový, ešte horúci rôsol nalejeme do pripravených menších pohárov a uzavrieme.
Objavte originálne nápady na maľovanie vajíčok a veľkonočné dekorácie, ktoré rozžiaria váš domov. Inšpirujte sa…
Veľká noc je pre kresťanov najväčším sviatkom. Ako sa slávi vo svete a u nás?…
Octomilka japonská je invázny škodca, ktorý sa čoraz častejšie objavuje aj v slovenských záhradách. Najčastejšie…
Spoznajte 10 rýchlo rastúcich semien kvetov, ktoré už o pár týždňov dokážu vyklíčiť a potešiť…
Hľadáte inšpirácie, ako strihať živý plot? Tak potom ste na správnom mieste. Tu je niekoľko…
Petúnie sú ako letné ohňostroje v kvetinovej podobe. Kvitnú bohatými farbami, ktoré upútajú aj z…