Ako sa robí nakladaná paprika v oleji?

paprika (1) Recept na chutnú papriku v oleji. Zdroj foto: Pixabay.com

Ak sa vám urodilo dostatok papriky alebo jednoducho milujete túto zeleninu ako prílohu či na chlebíčky, pripravte si nasledujúcu pochúťku.

Paprika v oleji sa často  používa  pri príprave  obložených  chlebíkov alebo ako príloha k hlavnému jedlu. Nechcete ju kupovať? Urobte si ju doma sami. Prinášame vám recept na túto chutnú nakladanú zeleninu.

Neviete, čo s tekvicou? Urobte si tekvicový šalát

Recept na papriku v oleji

Budeme potrebovať:

Menšie mäsité papriky, 1 l vody, 5 dl 8 % octu, 200 g kryštálového cukru, 80 g soli, niekoľko zrniek čierneho korenia, 1 dl jedlého oleja

Paprika
Zdroj foto: www.pixabay.com

Postup:

Mäsité papriky umyjeme, očistíme a vykrojíme rebierka. Vhodíme ich na chvíľu do vriacej vody, ihneď vyberieme a zmäknuté poukladáme do pohárov. Vodu, ocot, cukor, soľ a celé čierne korenie povaríme, pridáme olej a vychladnutým roztokom zalejeme papriky. Poháre dobre uzavrieme a poukladáme do hrnca s dierkovanou vložkou. Od bodu varu sterilizujeme 10 minút miernym varom.

Potom vyberieme z hrnca a vychladnuté uložíme do chladnej a tmavej miestnosti.

 

 

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close