Ako sa robí sterilizované kurča na masle

Ako sa robí sterilizované kurča Zdroj foto: Pixabay.com

Ďalší recept na hotové jedlo, ktoré si môžete konzervovať na neskoršie časy. Získate tak polotovar, ktorý sa hodí napríklad na cesty.

Budeme potrebovať:

Na jedno veľké kurča 80 g masla, 1 lyžička mletej červenej papriky, soľ, 50 g cibule.

Recept na citrónový sirup, ktorý si zamilujete

Postup:

Veľké kurča očistíme, umyjeme a pokrájame na diely. Na rozpálenom masle speníme cibuľu posekanú nadrobno, pridáme mletú červenú papriku, pokrájané kurča, soľ a udusíme do polomäkka.

Väčšie kosti z kurčaťa vyberieme a mäso s menšími kosťami uložíme tesne vedľa seba do pripravených pohárov.

Recept: Konzervovaná husacia alebo kačacia pečeň

Zalejeme šťavou a poháre hneď uzavrieme. Vložíme do zaváracieho hrnca s dierkovanou vložkou a horúcou vodou a sterilizujeme miernym varom jednu hodinu. Po sterilizácii poháre vyberieme z hrnca a vychladnuté uložíme do tmavej, chladnej  a suchej miestnosti, kde je teplota vzduchu okolo 10 °C.

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close