Ako si pripraviť kvašáky?

Kvasené uhorky Zdroj: Pixabay.com

Kvasené uhorky sú zdravou a chutnou prílohou k jedlám. Niektorí z nás ich milujú aj samotné. Prinášame vám recept, ako ich pripraviť. 

Urodili sa vám na záhradke uhorky a nestihli ste ich sterilizovať, kým boli ešte malé? Čo urobiť s tými veľkými, ktoré sú na zaváranie menej vhodné? Okrem chutného uhorkového šalátu sa z nich dá urobiť aj iná výborná a navyše zdravá príloha k jedlu. Prinášame vám na ňu recept.

Prečo pestovať uhorky? Odhaľte ich všestranné využitie

Recept na kvasené uhorky

Budeme potrebovať:

2,5 kg uhoriek strednej veľkosti, 150 g chleba, kôpor, 2 l vody, 100 g soli.

Postup:

Uhorky dobre umyjeme, konce odkrojíme a uhorky nakrojíme po dĺžke, ale nedokrojíme. Na dno pohára dáme chlieb a umytý kôpor, poukladáme uhorky a zalejeme ich vlažnou vodou, v ktorej sme rozmiešali soľ. Pohár zakryjeme a necháme 4 dni kvasiť na teplom mieste. Vykvasené uhorky odložíme na chladnejšie miesto a konzumujeme.

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close