www.pixabay.com
Receptov na spracovanie sladkých čerešní je veľa. Prinášame vám ďalší skvelý nápad, a to postup, ako si urobiť čerešňový mušt.
Chuť lahodných čerešní patrí medzi obľúbené. Toto chutné ovocie sa dá spracovať na viacero spôsobov. Máme pre vás overené recepty.
Zrelé čerešne. Na 1 liter čerešňovej šťavy 2 g kyseliny citrónovej alebo vínnej.
Dobre zrelé čerešne umyjeme, zbavíme stopiek, roztlačíme, pomaly zohrejeme na teplotu asi 70 °C (asi 20 minút) a hneď vylisujeme. Získanú šťavu necháme niekoľko hodín ustáť, aby sa usadil kal, a potom opatrne stočíme gumovou hadicou alebo precedíme cez šatku. Zmiešame s kyselinou citrónovou, naplníme do pripravených čistých fliaš, zaviažeme dvojitým celofánom alebo pergamenom a vložíme do zaváracieho hrnca s dierkovacou vložkou. Sterilizujeme v pare 20 minút pri teplote 80 °C alebo od bodu varu 5 minút. Vychladnuté vyberieme z hrnca a uložíme na chladné, tmavé a suché miesto.
3 kg čerešní alebo višní, 3 kg jemného kryštálového cukru. Na 1 liter šťavy 5 g kyseliny citrónovej.
Zrelé čerešne alebo višne umyjeme, roztlačíme, dáme do smaltovanej nádoby, zasypeme cukrom, dobre zamiešame a necháme stáť 10 dní (občas premiešame). Potom čerešne prelisujeme, odmeriame, pridáme kyselinu citrónovú, necháme ju roztopiť a šťavu miernym zohrievaním privedieme do varu. Hneď nalejeme do ohriatych fliaš, dobre uzavrieme a odložíme.
Sladké zemiaky si rýchlo získavajú obľubu aj u nás. Nečudo. Majú množstvo výhod, ktoré sa oplatí…
V súčasnosti rastie trend používať viac ekologické hnojivá. Sú rovnako účinné ako tie chemické? Poďme si…
Poradíme vám, ako sa starať o zamiokulkas. Táto nenáročná rastlina predsa len potrebuje niekoľko vecí,…
Ak sa vám stalo, že ste sa tešili na sladké čerešne zo svojej záhrady, no…
Pestovanie jahôd je obľúbenou činnosťou mnohých záhradkárov. Prinášame vám cenné tipy, ako sa tešiť z bohatej…
Zistite, ako sa zbaviť slimákov v záhrade pomocou overených tipov od skúsených záhradkárov. Prírodné riešenia,…