Bylinková soľ s rozmarínom je skvelý spôsob, ako dodať chuť a vôňu byliniek z vašej záhrady do pripravovaných jedál.
Pomocou bylinkovej soli sa výborne dajú dochutiť zeleninové jedlá, omáčky či mäsové špeciality. Najmä bylinková soľ s rozmarínom je vďaka výraznej vôni priam kulinárskym zážitkom. Nasledujúci recept umožní uchovať zdravie z byliniek aj počas zimných mesiacov.
4 šálky hrubej morskej soli
4 šálky čerstvých listov rozmarínu
4 veľké limetky
Na tento recept sú najideálnejšie čerstvé bylinky nazbierané zo záhrady, ktoré je najlepšie do týždňa použiť na prípravu bylinkovej soli. Sušené bylinky nemajú esenciálne oleje a arómu, ktoré robia túto soľ niečím výnimočným.
Zo stoniek rozmarínu odstráňte listy. Na bylinkovú soľ sú totiž drevnaté stonky nevhodné, preto treba použiť iba zelené listy. Stonku uchopte za vrcholec dvoma prstami a druhou rukou podržte vrchnú časť vetvičky rozmarínu. Potiahnite vetvu, a tak jednoducho zbavíte stonku lístočkov, ktoré použijete v recepte.
Listy pridajte do výkonného kuchynského robota alebo ich nakrájajte ručne najemno. Potom do mixéra pridajte hrubú morskú soľ a kôru zo štyroch limetiek. Nechajte mixér bežať a rozdrvte soľ na požadovanú štruktúru. Soľ, limetku a rozmarín nechajte ešte týždeň lúhovať a potom bylinkovú soľ nasypte do uzatvárateľných zaváracích pohárov.
Bylinkovú soľ s rozmarínom a limetkou je vhodné pri použití naberať lyžičkou a nie prstami, aby ste produkt neznehodnotili.
Túžite po exotickom nádychu vo vašej domácnosti alebo záhrade? Tu sú tipy, ako pestovať banánovník…
Predzvesťou bolestivej paradentózy býva práve krvácanie ďasien, ktoré spozorujeme najmä počas umývania zubov. Tu je…
Ako správne vybrať schody do podkrovia? Poradíme vám niekoľko tipov od odborníkov. (viac…)
Vedeli ste, že malé zázraky, ktoré predlžujú život môžete mať aj na svojom záhone alebo…
Anglická záhrada má svoje čaro. Ak uvažujete na vašom pozemku tento štýl záhrady, tu sú…
Tyčinkovec je pôvodom z Austrálie a aj keď u nás stále patrí medzi menej známe…