Karotkový sirup s pomarančovou príchuťou

carrot-juice-1623157_1280 (1) Zdroj: Pixabay.com

Vedeli ste, že aj zo zeleniny sa dajú pripraviť sirupy? Navyše karotkový sirup je lacný, chutný a zdravý!

Pre prípravu karotkového sirupu je najvhodnejšia čerstvo pozberaná karotka, lebo je najchutnejšia a najhodnotnejšia. Mrkvu najskôr dobre umyte, ošúpte, zbavte nevhodných častí a pripravte z nej karotkový pretlak. Ten sa pripravuje tak, že sa karotka varí v hrnci s nevyhnutným množstvom vody v kastróle alebo v tlakovom hrnci do mäkkej konzistencie. Potom sa zmes rozmixuje.

2-krát recept na sladké zelené paradajky

Recept na karotkový sirup s pomarančovou príchuťou

Na jeden kg (liter) karotkového pretlaku budeme potrebovať:

1,75 kg kryštálového cukru, 35 g kyseliny citrónovej, to je 5 vrchovatých kávových lyžičiek alebo dve polievkové lyžice a 30 ml pomarančovej tresti.

Postup:

Karotkový pretlak privedieme s cukrom a kyselinou citrónovou do varu. Nakoniec pridáme pomarančovú tresť a hotový sirup plníme do pohárov alebo fliaš.

 

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close