Konzervujte na zimu: Strúhaná zelenina v soli

Nakladaná zelenina v soli Nakladaná zelenina v soli môže byť spôsobom, ako konzervovať úrodu. Zdroj foto: Pixabay

Ak si chcete uchovať úrodu zo záhradky aj počas zimných mesiacov, poradíme vám recept.

Záhrada v lete a aj počas jesene je plná zeleniny. Avšak neplatí to počas zimných mesiacov. Vtedy je aj tak potrebné nakoniec nakúpiť v obchode. No nemusí to byť vždy pravda. Existuje mnoho receptov, ktoré uchovajú úrodu  z vašej záhradky čo najdlhšie. Tu je jeden z nich.

Strúhaná zelenina v soli

Budeme potrebovať:

250 g mrkvy, 250 g petržlenu, 250 g zeleru, 250 g červenej papriky, 250 g kapusty,  250 g karfiolu, 250 g póru, 250 g cibule, 30 g soli.

Zelenina
Zdroj foto: www.pixabay.com

Postup:

Dobre umytú čerstvú zeleninu očistíme, postrúhame na rezance, pridáme soľ a dobre premiešame. Premiešanú zeleninu silno natlačíme do pripravených pohárov, povrch posypeme malou vrstvou soli, uzavrieme a odložíme do chladnej miestnosti.

Mrkva
Zdroj foto: www.pixabay.com

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close