Krok za krokom, ako konzervovať pečenú kačku

ako sterilizovať pečenú kačicu Zdroj foto: Pixabay.com

Vedeli ste, že na horšie časy sa dá odložiť aj toto chutné jedlo? V nasledujúcich riadkoch sa dozviete ako.

Okrem ovocia a zeleniny sa dá konzervovať aj mäso. Tu je postup, ako sterilizovať pečenú kačku.

Budeme potrebovať kačicu, soľ a majorán.

Najskôr mladú kŕmenú kačicu očistíme, umyjeme, zvonka i zvnútra osolíme, dáme na pekáč, posypeme majoránom, podlejeme vodou a pečieme v rúre. Pri pečení občas polievame vlastnou šťavou alebo horúcou vodou.

Vytopenú masť zlievame do hrnčeka. Nedopečenú kačku vyberieme z rúry, rozdelíme na diely, väčšie kosti vyberieme, mäso aj s menšími kosťami uložíme tesne vedľa seba do pripravených pohárov, zalejeme precedenou masťou a hneď uzavrieme.

40 byliniek, ktoré urobia vašu stravu zdravšou, časť prvá

Vložíme do zaváracieho hrnca s dierkovanou vložkou a horúcou vodou a sterilizujeme miernym varom jeden a pol hodiny. Po sterilizácii poháre vyberieme z hrnca a vychladnuté uložíme do chladnej, tmavej a suchej miestnosti, kde je teplota vzduchu okolo 10 °C.

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close