Kvetinová záhrada na zjedenie: Vypestujte si jedlé kvety!

Kvetinová záhrada na zjedenie Zdroj foto: Pexels

Jedlé kvety sú rovnako krásne ako v záhrade, tak na tanieri. Pridávajú chuť a farbu akémukoľvek jedlu. Tu sú odrody, ktoré môžete bezpečne trhať a konzumovať. Je vaša kvetinová záhrada na zjedenie?

Šalát s jedlými kvetmi

Najbežnejšie jedlé kvety sú žerucha, sirôtka, nechtík a tulipán. Tieto kvety sa ľahko pestujú bez použitia chemikálií alebo pesticídov. Aj mnohé ruže sú chutné, ale nemusia sa pestovať organicky. Dobrým pravidlom je: Ak nemôžete identifikovať kvetinu ako jedlú, nejedzte ju. Ak máte astmu, sennú nádchu alebo iné alergie, nejedzte kvety vôbec.

Nikdy nejedzte kvety zo škôlky, záhradného centra alebo kvetinárstva. Pravdepodobne majú v sebe chemické zvyšky, ktoré sa koncentrujú práve v kvetoch.

jedlé kvety
Zdroj foto: Pexels

Sirôtka

Jej kvety pokrývajú každú farbu dúhy, takže si môžete zdobenie jedla vychutnať. Naplánujte si party mesiace dopredu a vypestujte si ju. Jej chuť je mierne mätová. Vyskúšajte túto kvetinu zapečenú do sušienky, ako šalátovú prísadu, alebo ako dezerty na ochutnávku.

Nápoj z piatich prírodných zložiek ktoré zabíjajú infekciu vo vašom tele

Kapucínka

Je jedným z najčastejšie konzumovaných kvetov. Kvety môžu byť žlté, oranžové alebo červené, rovnako majú aj tlmené tóny. Listy aj kvety majú korenistú chuť a najlepšie sa konzumujú tepelne neupravené. Hoďte si jej lístky do šalátov, do sendviča, alebo uvarte nejaké korenené predjedlo.

jedlé kvety
Zdroj foto: Pexels

Ruža

Nielenže vyzerajú krásne v kytici, ale dobre sa párujú v niektorých chutných pokrmoch. Ruže môžu byť bez chuti, sladké, parfumované alebo mierne korenisté. Nakrájajte okvetné lístky a zmiešajte s cukrom. Nechajte ich týždeň vylúhovať a použite na pečenie a na dezerty.

jedlé kvety
Zdroj foto: Pexels

Tulipán

Tulipány sú krásne chrumkavé, najmä v spodnej časti okvetných lístkov. Chuť sa pohybuje od hrachu po fazuľu. Použite lístky tulipánov ako nízkokalorickú náhradu čipsov s dipom.

 

Orgován

Ide o ďalšie variabilné kvety s trávnatou chuťou alebo príjemnou parfumovanou chuťou. Použitie ich do kuracích a ovocných šalátov alebo ako doplnok na ochutenie vody.

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close