Mrkva 2-krát inak. Ako konzervovať túto zeleninu?

ako konzervovať mrkvu Zdroj foto: Pixabay.com

Dobré správy pre milovníkov mrky. Takto sa dá spracovať a uchovať na horšie časy.

Úroda prvej mrkvy je už čoskoro tu. Ak neviete, ako ju spracovať, tak nechajte sa inšpirovať nasledujúcimi receptami.

Mrkva I.

Mladá mrkva (karotka), 1l vody, 20 g kryštálového cukru, 20 g soli.

Postup:

Malú, veľmi mladú mrkvičku zo záhrady (karotku) odrežeme od vňate, umyjeme, dáme do okyslenej vody a povaríme 5 minút. Potom ju vyberieme dierkovanou vareškou, dáme do studenej vody, odstránime šupky  a uložíme do pripravených pohárov. Vodu, cukor a soľ necháme zovrieť a vychladnutým roztokom zalejeme mrkvičku. Poháre dobre uzavrieme, poukladáme do hrnca s dierkovanou vložkou a od bodu varu sterilizujeme 40 minút. O dva dni sterilizáciu zopakujeme. Poháre hneď vyberieme z hrnca a odložíme.

Ako konzervovať zelený hrášok: Tu je recept

Mrkva II

Mladá mrkva, 7,5 dl vody, 2,5 dl 8 % octu, 20 g cukru, 20 g soli.

Postup:

Očistenú mladú mrkvičku odrežeme od vňate, umyjeme a pokrájame na kolieska. Vhodíme do trocha osolenej vriacej vody a povaríme 5 minút. Vodu scedíme a vychladnutú mrkvičku uložíme do pohárov. Vodu, ocot, cukor a soľ dáme zovrieť a vychladnutým roztokom zalejeme mrkvičku. Poháre dobre uzavrieme, poukladáme do hrnca s dierkovanou vložkou a od bodu varu sterilizujeme 20 minút. Vyberieme z hrnca a odložíme do chladnej miestnosti.

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close